Раненият звяр "Левски" между пълния провал и спасението срещу Монтана


Раненият звяр "Левски" между пълния провал и спасението срещу Монтана

1416 0

Днес "Левски" ще изиграе последния си официален мач за 2014 година на стадион "Георги Аспарухов". Година, в която "сините" празнуваха вековен юбилей. Но наред с щастливото събитие те ще изпратят в историята и едни от най-трудните и изпълнени с перипетии 12 месеца. Месеци, в които записаха куп антирекорди на терена и в които се видя, че Левски е грохнал гигант, включително и във финансово отношение.

За да бъде зимата за феновете на тима малко по-топла, днес възпитаниците на Георги Иванов ще трябва да елиминират втородивизионния Монтана в осминафинал-реванш за купата. Задача, която веднага след жребия бе считана за лека. Но след 0:2 на „Огоста" в първия двубой в момента никой на "Герена" не се заблуждава, че сините без пределни усилия ще могат да наваксат изоставането. Отпадане от лидера в Б група обаче ще увеличи още повече и без това дългия списък с провалите на отбора през 2014-а. И още преди настъпването на новата 2015-а ще остави Левски без шансове за трофей и от тази кампания.

В момента "сините" са като ранен звяр - в буквалния и в преносния смисъл. Треньорът Георги Иванов има много проблеми по окомплектоването на състава и ще трябва да се справя без първите си два избора на играчи в халфовата линия - контузени са Владимир Гаджев и Георги Сърмов. Към тях трябва да прибавим и игралия добре в последните два мача срещу Ботев Пд (3:0) и Литекс Пламен Димов, който пропуска срещата поради наказание. До последно под въпрос заради травми пък ще са Мигел Бедоя и Антонио Аниете. Така картинката в синия лагер не е много обнадеждаваща и Гонзо до края ще се колебае в избора си на титулярен състав, като за него решаваща дума в крайна сметка ще имат и лекарите. Треньорът няма никакви дилеми единствено за вратарския пост и защитата. Пламен Илиев ще е под рамката, а пред него ще действат Пламен Крумов, Борислав Стойчев, Аймен Белаид и Веселин Минев.

Ако всичко с Бедоя и Аниете е наред, и те могат да играят на инжекции, испанците ще са в халфовата линия. Първият ще играе като вътрешен полузащитник. А за негов партньор Иванов ще избира измежду Стефан Велев и Роман Прохазка. Словакът сьс сигурност ще е титуляр, като въпросът е дали на десния фланг или до Бедоя. Велев не се ползва с голямо доверие от Георги Иванов - той не е бил титуляр от края на август. Затова е възможно пак да остане на пейката. Аниете действа като ляво крило срещу Литекс, но сега ще бъде преместен зад нападателя Валери Домовчийски. Вляво на атаката ще се завърне Луис Педро, който изтърпя наказание от един мач. Вдясно пък с най-големи шансове да започне е Божидар Краев, който се включи силно срещу оранжевите. Лекарският щаб успя да възстанови Наджиб Амари за мача, но той може да влезе като резерва през второто полувреме.

Монтана пък няма какво да губи. И след като в края на октомври постигна първата си победа в историята над "Левски", ще може да добави и скалпа на "сините" до този на ЦСКА от 1/16-финалите на надпреварата.

В тима от „Огоста" също има проблеми. Защитникът Раиф Мурадов е наказан и ще пропусне днешния двубой. Трайно контузени са Християн Попов и Валери Георгиев. В последния мач от есенния дял на Б група треньорът ферарио Спасов бе дал почивка на някои от титулярите. Янко Ангелов и Сергей Георгиев пък висяха с по четири жълти картони и умишлено бяха оставени извън групата при домакинското равенство 3:3 с Раковски. Всичките тези промени в иначе избистрения през сезона състав на Монтана бяха направени с една-единствена цел - елиминиране на "Левски". Атаката на гостите на "Герена" ще бъде водена от най-опитните в състава - Здравко Лазаров и Мирослав Антонов. Любопитното е, че в даден период от кариерите си те са били играчи на сините.

Вероятни състави:

Левски: Илиев, Крумов, Стойчев, Белаид, В. Минев, Прохазка, Бедоя, Краев, Аниете, Педро, Домовчийски

Монтана: Хр. Иванов, Г. Пашов, Михов, Ас. Георгиев, Пейчев, Рахов, Минчев, Лазаров, Ангелов, А. Георгиев, Антонов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички