Работил дълго време с Наско Сираков в Левски: Футболен фалит, "чалготеката" поне преди не работеше


Работил дълго време с Наско Сираков в Левски: Футболен фалит, "чалготеката" поне преди не работеше
Снимка: БГНЕС

8918 0

Поредна атака от фигура около Левски срещу Наско Сираков след загубеното дерби срещу ЦСКА с 1:3. Този път тя бе отправена от човек, който доста време работи с него, тъй като бе член в Надзорния съвет на "сините". Става въпрос за Петър Ганев.

Два дни след мача с "армейците" той сподели статистика за представянето на отбора срещу големия враг, откакто Сираков е мажоритарен собственик. Ганев обаче премахна от уравнението случаите, в които Станимир Стоилов бе начело на тима.

По този начин той целеше да покаже колко неуспешно се справя Левски срещу ЦСКА в изключение на случаите, когато Мъри бе наставник. Освен това намеси и съперничеството с Лудогорец, където също вкара като изключение периода, когато Стоилов бе начело.

Думите на Петър Ганев завършват доста смущаващо, като заявява, че ще дойде първа победа над "орлите" (без Мъри и откакто Сираков е собственик) в последния кръг. Той говори с категоричност и споделя, че този успех обаче "няма да бъде повод за гордост".

Ето и какво сподели Ганев:

Поредна нападка към Наско Сираков - този път от Петър Ганев

Петър Ганев нападна Наско Сираков

"В началото на Страстната седмица малко статистика за футболния фалит на Левски

Нищо от последните мачове не е изненада. Сираков (без Мъри) няма победа срещу ЦСКА-София в последните 4 години – 5 загуби в 8 мача с червените. Срещу Лудогорец са само загуби – 7 загуби в 7 мача*. Общо 12 загуби срещу директните конкуренти и нито една победа.

В периода на Мъри е съвсем друга картина. Доминация над ЦСКА-София (загуба само в първия мач с все Шелис, Зайков и т.н., след което без допуснат гол в 4 мача, в т.ч. 2 победи и Купа) и реална конкуренция на Лудогорец (2 победи и 3 равни в 9 мача, в т.ч. отстраняването за купата).

Мъри не е разполагал с по-голям бюджет. Напротив, в момента бюджетът за заплати в Левски е по-висок. Разликата е, че в онзи период „чалготеката“ на Герена беше затворена и се работеше правилно.

На личните нападки не съм отговарял и няма и да го правя. Фабриката за илюзии обаче започна да издиша.

*Първата победа срещу Лудогорец ще е след няколко седмици, но тя няма да е повод за гордост". Преди него пък бивш играч на Левски с над 130 мача подивя срещу Наско Сираков и го нападна с грозни псувни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички