Без да блести Левски подчини и Арда за пети пореден успех в Първа лига


Без да блести Левски подчини и Арда за пети пореден успех в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5294 0

Столичният гранд Левски победи тима на Арда Кърджали с 2:0 като домакин в последен мач от деветия кръг в Първа лига. Андриан Краев и Марин Петков отбелязаха попаденията на стадион "Георги Аспарухов", които донесоха пети пореден успех на "сините" в първенството.

Без много да блести Левски взе своето в срещата, като не изпусна контрола над мача през всичките 90 минути. От първата минута на мача пък започна Ивелин Попов, който остана 62 минути на терена, преди да бъде заменен от Георги Миланов.

Двубоят започна в спокойно темпо, а в 20-ата минута центриране от корнер на Филип Кръстев намери Андриан Краев на далечната греда, който се разписа с глава, подпомогнат и от лоша намеса на вратаря Анатолий Господинов.

Шансовете на Арда в предни позиции бяха ограничени до минимум и вратата на Пламен Андреев почти не бе подложена на натиск. Левски успя да вкара втория си гол в мача едва в 87-ата минута, когато Билал Бари изведе Марин Петков, а той вкара третия си гол през сезона.

С победата Левски се изравни по точки с Арда - по 15 пункта, като "сините" са с три мача по-малко и заемат шесто място. В следващия кръг Левски гостува на Локомотив София, докато Арда посреща тима на Пирин Благоевград.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна в спокойно темпо, като Левски бе търпелив в действията си в офанзивен план. В петата минута Ивелин Попов комбинира с Уелтън, който на свой ред в наказателното поле. Илиян Стефанов засече с глава, но покрай вратата на Арда.

След 20 минути игра Левски откри резултата. След центриране на Филип Кръстев от корнер Андриан Краев засече с глава на далечната греда и вкара във вратата на Арда след много неубедителна намеса на вратаря Анатолий Господинов - 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първите 15 минути от втората част протекоха в спокойно темпо и без сериозни опасности пред някоя от двете врати. Левски контролираше срещата и не позволяваше на своя съперник да припари до вратата на Пламен Андреев, но и същевременно не застрашаваше противниковия вратар.

В 62-ата минута Георги Миланов замени Ивелин Попов. В следващите минути двубоят продължи в същия дух. В 80' Сонко Сундберг допусна груба грешка и остави играч на Арда да се измъкне зад гърба му, но Ван дер Каап го покри и спря атаката. Малко по-късно Цунами стреля във вратата, но в обсега на Господинов.

В 87-ата минута Левски отбеляза второ попадение и реши мача в своя полза. Билал Бари изчака включването на Марин Петков и му предостави перфектната асистенция, за да изведе младока сам срещу вратаря на Арда. Петков завърши хладнокръвно и вкара третия си гол през сезона - 2:0!

СЪСТАВИ

Левски: 1. Пламен Андреев, 6. Цунами, 33. Хосе Кордоба, 8. Андриан Краев, 10. Ивелин Попов, 14. Илиян Стефанов, 17. Велтон, 18. Роналдо, 22. Патрик-Габриел Галчев, 23. Ноа Сонко Сундберг, 30. Филип Кръстев

Арда: 1. Анатолий Господинов, 3. Умар Сако, 4. Милен Стоев, 8. Милен Желев, 9. Тонислав Йорданов, 10. Светослав Ковачев, 11. Александър Георгиев, 24. Алекс Петков, 33. Иван Тилев, 77. Илия Юруков, 80. Лъчезар Котев

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След като загуби драматично финала за Суперкупата на България от Лудогорец, Левски насочва вниманието си към Първа лига. В първенството  тимът на Станимир Стоилов е в серия от четири поредни победи в шампионата и ще иска да зарадва феновете си с още един успех на стадион "Георги Аспарухов".

Арда обаче също се представя солидно от началото на новия сезон, като има пет победи и три загуби. Отборът е в серия от две поредни победи, след като победи Спартак Варна и Славия.

Арда е с три точки пред Левски в подреждането, но и с три мача повече. "Сините" може да се изравнят с тима от Кърджали, ако го победят днес. Левски няма победа срещу Арда в последните четири мача между двата тима (две равенства и две победи за Арда).

ТОП коефициенти за мача Левски - Арда!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички