Левски удари Локомотив (Пловдив) в повторния дебют на Славиша Стоянович


Левски удари Локомотив (Пловдив) в повторния дебют на Славиша Стоянович
Снимка: Официален сайт на Левски

5201 0

След едномесечно прекъсване отборът на Левски са завърна с нови сили в Първа лига и победи тима на Локомотив Пловдив с минималното 1:0 на стадион "Георги Аспарухов". Единственото попадение в срещата отбеляза Найджъл Робърта от дузпа през първата част, а това бе достатъчно, за да осигури победен старт на Славиша Стоянович в повторния му дебют в Левски.

Левски започна силно срещата и създадоха няколко опасности пред вратата на Локомотив. В 16-ата минута гол на Найджъл Робърта бе отменен заради игра с ръка на Насиру Мохамед в хода на атаката. 20 минути по-късно Насиру беше фаулиран в пеналтерията и Левски получи дузпа. Найджъл Робърта реализира от бялата точка - 1:0!

В 69-ата минута Локомотив бе много близо до изравнителен гол. Парвиз Умарбаев центрира от фаул и намери резервата Гомис, който стреля с глава от непосредствена близост до вратата на Левски, но не успя да намери целта. В следващите минути Локомотив така и не успя да създаде достатъчно опасни положения пред вратата на Левски и се примири със загубата.

С победата Левски се изкачи до 10-ото място в подреждането с 14 пункта. Локомотив Пловдив пък пропусна възможността да оглави класирането в Първа лига и остава на второто място с 27 пункта - на 2 точки зад лидера Лудогорец, който е с два мача по-малко.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Славиша Стоянович има доста проблеми с окомплектоването на стартовия състав. Марин Петков още е под карантина, а контузени са Станислав Иванов, Андриан Краев, Симеон Славчев и братята Цоневи. В Локо Пд нямат кадрови пробелми и идват в добро настроение след историческата победа над големия си съперник Ботев Пд с 6:0.

Продължителната почивка за домакините бе принудителна, след като няколко мача на отбора бяха отложени заради множество заразени с COVID-19. Интересно е как ще се отрази тази пауза на тима. Столичани са в кошмарна серия от 5 поредни срещи без успех (1 равен и 4 загуби) и се сринаха до 12-ото място в класирането.

По време на паузата клубът реши да върне начело Славиша Стоянович. Словенецът днес ще направи повторния си дебют на скамейката, след като преди това води отбора за няколко месеца през 2018 година и остави добри впечатления.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Николай Михайлов, Патрик-Габриел Галчев, Живко Атанасов, Алекс Петков, Ивайло Найденов, Тома Даске, Мартин Райнов, Здравко Димитров, Илия Юруков, Насиру Мохамед, Найджъл Робърта  

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички