Проектът за нов стадион на Левски предизвика подигравки в социалните мрежи


Проектът за нов стадион на Левски предизвика подигравки в социалните мрежи
Снимка: БТА/Скрийншот

11343 0

Визуализацията на проекта за нов стадион на Левски, обещан от потенциалния купувач на "сините" Джоузеф Диксън, се превърна в обект на подигравки от страна на феновете на тима в социалните мрежи. Младият английски бизнесмен разпространи видео, в което се вижда графична визуализация на новия стадион, както и парковата част към него плюс МОЛ и хотел. Феновете обаче бързо се усъмниха в достоверността на визуализацията заради някои смущаващи елементи в нея.

На видеото с продължителност около две минути зеленината е под формата на палми, а колите са с ляво движение. Бдителни привърженици на Левски бързо установиха, че сградата на МОЛ-а е копирана от сайт за примерни проекти, а стадионът е копие на парижкия "Парк де Пренс" с изписано името на Левски отпред.

Като допълнение за визуализацията на стадиона е използвана старата емблема на клуба (така наречената "лопата"), която не е в употреба от доста години. Най-смущаващото във визуализацията на проекта е неговият мащаб. Според така представения проект, целият комплекс би заел не само мястото на сегашния стадион, но и целия парк пред него, както и немалка част от жилищните блокове в квартала.

Заключението на почти всички фенове на Левски в социалните мрежи е, че въпросната визуализация няма как да се приеме сериозно и само допълнително подкопава доверието в Джо Диксън, който така и не успя да спечели одобрение с пресконференцията си в София преди две седмици.

Тогава Диксън обеща 250 милиона долара инвестиции, с които да бъде изграден изцяло нов стадион и комплекс около него, както и инфраструктура. До момента намеренията на Диксън остават само на хартия и няма нищо конкретно.

ВИДЕО на проекта за нов стадион на Левски вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник

Миналата вечер треньорът на Барселона Шави изуми футболния свят с убедителната победа над не кой да е, а над...

Реклама
Най-четени новини

виж всички