Джоузеф Диксън показа нереален проект за нов стадион на Левски (ВИДЕО)


Джоузеф Диксън показа нереален проект за нов стадион на Левски (ВИДЕО)
Снимка: БТА/Скрийншот

14124 0

Кандидатът за нов собственик на Левски Джоузеф Диксън показа как би изглеждал стадион "Георги Аспарухов", ако се стигне до сделка с клуба. Както е известно, плановете на Диксън са да изгради търговски център на мястото на "Герена", а самият стадион да бъде позициониран върху него. 

Диксън разпространи 3-минутно видео до БТА, в което представя идеите си за това как да изглежда стадиона в случай, че инвестира в клуба. От видеото се вижда как стадионът може да се превърне в един от най-модерните в Европа и със сигурност най-модерният в България.

Планира се спортното съоръжение да бъде с капацитет около 25 000 седящи места, като всички сектори ще бъдат покрити. В близост до стадиона ще бъде построен търговски център с площ 50 000 кв. метра, в които ще има магазини, ресторанти, кино и други търговски обекти.

Предвижда се изграждане на релакс-зона с няколко басейна, както и хранителни и питейни заведения извън територията на МОЛ-а. Джоузеф Дъксън изрази намерения да инвестира над 240 млн. долара в проекта.

Видео: БТА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички