Преди мачовете с Левски: Вирус тръшна звездите на Айнтрахт, стигнало се е дори до изолация в отбора


Преди мачовете с Левски: Вирус тръшна звездите на Айнтрахт, стигнало се е дори до изолация в отбора
Снимка: БГНЕС

8236 0

До неприятен и сериозен проблем се стигна в Айнтрахт Франкфурт непосредствено преди двата мача с Левски в плейофа на Лигата на конференциите. 

Според Bild много от звездите,  а наскоро и помощник треньорът Щефан Бук, се оплакват от симптоми на грип повече от седмица. Дори супер нападателят Рандал Коло Муани (24) е трябвало да си вземе кратка почивка преди първия сблъсък с Левски.

Вирусът е обиколил почти целия отбор, наложило се е изолация

Йеспер Линдстрьом "прихванал" заболяването преди мача в София. Датчанинът не е имал сили за стартовите единадесет. Олди Макото Хасебе  и Уго Ларсон дори не летяха до България.

Треньорът Дино Топмьолер обясни: "Единият, както и другият беше на края на силите си. Някои играчи усещат драскане в гърлото. Вирусът обикаля. Много дори се наложи да отидат на медикаментозни вливания", като дори някои от състезателите са били изолирани от останалите.

Айнтрахт приема ситуацията много сериозно, за да не се разпространи повече. "Трябва да поддържаме хигиенните мерки, да се отделим малко и да се пазим един друг, за да не се разпространи", допълни наставникът.

Лндстрьом влезе едва в 77-ата минута, като Топмьолер обясни за формата на датчанина, който все още се бори с последствията от контузията на глезена си: "Йеспер е на прав път. Липсва му малко ритъм. Той е изключително добър играч, който показа най-добро представяне. Контузията вече го извади от релси".

В Германия по-скоро отбелязват притеснение, че болните играчи няма да са на разположения за неделния сблъсък с Майнц, а не толкова за сблъсъка с Левски. А и до реванша остават още 4 дни, в които въпросните футболисти може да възвърнат силите си и да са на линия. Очаква се много "сини" фенове да отидат във Франкфурт, а за тези, които ще останат в България от Левски са подготвили начин как да подкрепят от разстояние.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички