Преди мача за Купата на България Марек - Левски: Историята е твърдо на страната на "сините"


Преди мача за Купата на България Марек - Левски: Историята е твърдо на страната на "сините"
Снимка: Lap.bg

1290 0

Днес от 13:00 ч. Левски гостува на Марек Дупница на стадион "Бончук" в 1/16-финална среща от турнира за Купата на България!

Това ще бъде мач №15 между двата отбора в тази надпревара, а статистиката твърдо е на страната на "сините" - никога до този момент в историята Левски не е бил отстраняван от Марек за Купата и дори е печелил трофея 5 пъти, след като се е справял с този противник.

Столичани са спечелили 11 и от тези срещи, а три пъти двубоите са завършвали наравно, но в реваншите българският гранд е успявал да надделее.

Любопитно е да се отбележи, че през 1994 г. се получава най-големият общ резултат за един от двата отбора - Левски печели първата среща в София със 7:0, а на реванша в Дупница побеждава отново, този път с 3:0!

"Тема спорт" пък пише днес, че треньорът на Марек Васил Павлов е провел разговор с играчите си и им е обяснил, че днешната среща е по-скоро "бонус" за футболистите и те трябва да покажат качествата си, но е акцентирал главно върху мача в идната неделя срещу втория отбор на Ботев Пловдив, който ще бъде важен за тима.

Трайно контузени в състава на домакините са Джордж Николов, Димитър Илиев и Евгени Тунтев, а от групата на "сините" отпаднаха вратарят Николай Михайлов, халфът Георги Миланов и левият бек Иван Горанов.

Очаква се Станимир Стоилов да направи известни промени в своите титуляри с оглед на предстоящата битка с ЦСКА на стадион "Васил Левски" в неделя (26 септември). Подробности четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички