Правилно ли Славия "жегна" Левски с назначението на Колев? Костов с 1 убедителен успех в Овча Купел


Правилно ли Славия "жегна" Левски с назначението на Колев? Костов с 1 убедителен успех в Овча Купел
Снимка: Колаж: Sportlive.bg/ Снимки: Lap.bg

4158 0

Славия посреща Левски в поредно издание на най-старото столично дерби в сряда, 27 септември, от 18 часа. Както винаги, тези двубои имат по-специален заряд, като и това от 11-ия кръг на Първа лига едва ли ще направи изключение.

Славия в опит да пребори кризата

"Белите" се намират в сериозна криза от началото на сезона, като от 9 двубоя имат едва 4 точки и са на предпоследно място в класирането. "Сините" от своя страна стигат до попадения трудно, но успяват да спечелят двубоите си с постоянен натиск, който в повечето случаи носи резултат в края на двубоите. Отборът е на 3-то място с 19 точки, като и двата отбора са с мач по-малко.

Лошата серия на Славия принуди клуба да направи треньорска смяна. Мястото на Хосе Мария Бакеро бе взето от познато име - Иван Колев. Така и двата отбора ще имат нови специалисти начело след последния сблъсък помежду им, който бе на 12-ти ноември 2022 година. Тогава Славия победи с 2:1 на "Герена", като треньор на Левски бе Станимир Стоилов, а на славистите Златомир Загорчич.

Нов треньорски сблъсък между "сини" и "бели"

В идния мач един срещу друг на треньорската скамейка ще се изправят Иван Колев и Николай Костов. Още с представянето на новия наставник  от Овча Купел засегнаха мачовете му със столичния съперник. "Впечатление правят трите последователни успеха срещу Левски в рамките на 4 месеца", написаха "белите".

Статистиката показва, че в треньорската си кариера Колев има 9 мача срещу "сините". В тях е стигнал до 3 успеха (б.р. въпросните последователни), които са постигнати през сезон 2014/15 за по-малко от половин година със Славия. В останалите 3 с "белите" е записал 3 загуби. Като треньор на Локомотив Горна Оряховица стига до 1:1 на "Герена" през 2017 г., а с Локомотив София има две загуби с 1:2 и 1:0 през сезон 2021/2022.

Наставникът на Левски Николай Костов се е изправял 4 пъти срещу Славия, но само веднъж като "син" наставник. На 21 март 2012 година отборът му побеждава категорично на стадиона в Овча Купел с 3:0. В другите 3 двубоя е начело на Ботев Пд, като има 2 загуби и 1 победа. През сезон 2015/16 два пъти губи с 1:0, а следващата кампания "канарчетата" стигат до успех с 3:2 у дома.

Какво ще предложат двата отбора и ще се види ли промяна от последните им двубои в шампионата - предстои да разберем в сряда вечерта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички