Потвърдено: Левски си уреди бивш сръбски национал


Потвърдено: Левски си уреди бивш сръбски национал
Снимка: БГНЕС

1857 0

След като малко по-рано днес Стойчо Стоев потвърди, че "Левски" си е уредил услугите на Сашо Александров от Черно море, "Нова телевизия" (телевизията, която държа правата за излъчване на "А" група) обяви, че "сините" са си намерили и вратар.

Това е бившият сръбски национал Боян Йоргачевич, който идва на "Герена" със статута на свободен агент.

Стражът е с белгийски паспорт, след като изкара 6 сезона в местното първенство. Той не е непознат на феновете на "Левски", след като има два мача срещу 26-кратните шампиони по време на последното участие на отбора в групите на Лига Европа.

През сезон 2010/11 Йоргачевич пази за Гент при победата на българския тим с 3:2 на "Герена", както и при загубата с 1:0 на "сините" в Белгия. Иначе бившият сръбски национал има 2 сезона за Брюж.

Новото попълнение в селекцията на Стойчо Стоев има и 7 мача за националния отбор на Сърбия, а освен това записа 90 минути срещу България при 1:0 за неговата родина, тогава срещу селекцията на Лотар Матеус. Това беше и първата загуба на немския специалист начело на "лъвовете".

Йоргачевич не е пазил от лятото, когато приключи авантюрата му в Турция. Той ще мине медицински прегледи и, при условие че ги издържи, ще подпише за срок от година и половина.

Засега отборът ще бъде напуснат само от Кристиян Наумовски, а Пламен Илиев ще остане, за да се опита да се реабилитира след слабата есен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички