Пореден обстрел с ракети и бой, но СДВР обяви: Не се допусна напрежение и тежки инциденти на Левски - ЦСКА


Пореден обстрел с ракети и бой, но СДВР обяви: Не се допусна напрежение и тежки инциденти на Левски - ЦСКА
Снимка: БГНЕС

2618 0

СДВР пусна официална информация относно изминалото дерби между Левски и ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски". Припомняме, че въпреки всички отправени призиви за спокойно протичане на мача и без замерване с ракети, то отново имаше такова. Освен това се стигна до бой в Сектор А, като неприятни кадри бързо бяха разпространени.

Според полицията обаче: "В резултат на създадената организация от ръководството на СДВР, не се допусна напрежение и тежки инциденти по време на днешната футболна среща на Националния стадион "Васил Левски" между отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, съобщиха от полицията".

Отново неприятни сцени на Левски - ЦСКА

Относно случката в сектор "А", където бяха фенове на Левски се допълва: "Иначе по време на самата среща неприятни сцени се случиха в Сектор “А” на Националния стадион “Васил Левски”. Представители на охранителна фирма нахлуха в зоната и започнаха да бият фенове. Оказаха се пострадали малко момче и жена, които потърсиха медицинска помощ и бяха откарани с линейки в здравно заведение. Причина за агресията бяха изстреляни ракети от двете агитки и последваща намеса и на полицията".

Още: Класиране в Първа лига през сезон 2023/24: ЦСКА пак стана втори

Уточнява се още, че от началото на футболната среща до момента са задържани 28 души – осем за притежание на наркотични вещества, двама за забранени предмети, двама агресивни, един за неподчинение на полицейско разпореждане и 15 за носене на пиротехника – 11 от тях непълнолетни - сред които и четирима малолетни.

Има и пострадали служители на реда -двама от тях са с повърхностни изгаряния по врата и лицето. Ангажимент по охраната на реда на спортната среща имаха частни охранителни фирми, столичните полицаи бяха в готовност да се намесят при възникнала необходимост.

Съгласно предварителния план, след приключване на мача на територията на стадиона бяха забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове. Всички посетители напуснаха без сериозни инциденти. Към момента няма сериозни нарушения на обществения ред по улиците в района и в посоките на изтегляне на феновете на двата отбора. А "синя" фигура пусна ехидна СНИМКА към Костов и Сираков - намеси и Мъри Стоилов

Още:  Ужас: Густаво Бусато помаха на феновете, те го замериха с бутилка! (ВИДЕО)

СНИМКА: Пламен Андреев пръв утеши сразения Иван Андонов след загубата

Само 1 дума: Кюстендилеца бе във възторг след Левски - ЦСКА, показа и 3 СНИМКИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички