Пожарен вариант и за лиценза на "Левски"


Пожарен вариант и за лиценза на "Левски"
Снимка: БГНЕС

1375 0

В "Левски" ще обсъждат пожарен вариант за спасяването на лиценза за европейските клубни турнири. Крайният срок 31 март чука на вратата, а задълженията са на стойност 750 000 лева.

Фенският тръст "Синя България" е готов със стратегия, която включва покриване на част от сумата и преговори за разсрочване на остатъка. Повечето пари са дължими към бивши треньори и футболисти, както и към техните мениджъри.

На този етап от организацията не разкриват плановете си, както и дали са получили подкрепа от крупни бизнесмени. Напоследък единствените свежи средства идват от кампанията "Левски е твой", пише "Преса". В нейните рамки всеки запалянко получава съответния дял акции срещу дарение от поне 100 лева.

Днес ще стане ясно дали "Синя България" и Националния клуб на привържениците (НКП) ще се оттеглят от управителния съвет на клуба. Това ще се случи, ако собственикът Тодор Батков не прехвърли всичките си акциина тръста до края на годината. Вчера до късния следобед комуникация между двете страни не бе осъществена, а крайният срок от ултиматума изтече в полунощ.

Независимо от решението председателят на тръста Васил Колев ще запознае останалите членове на управата - Иво Тонев и Константин Баждеков, с предложението си за покриване на лиценза. НКП ще бъде представен от Владимир Владимиров-Гугутката.

Ако не се споразумее с феновете, Батков ще трябва сам да търси необходимата сума. Освен това адвокатът ще рискува поредната война с крайните фракции в агитката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички