Почти три пъти по-скъпа е селекцията на Лудогорец от тази на Левски


Почти три пъти по-скъпа е селекцията на Лудогорец от тази на Левски
Снимка: БГНЕС

1578 0

Дербито Лудогорец - Левски е в центъра на вниманието на футболните фенове в събота вечер. "Сините", които са лидери в подреждането до момента с 28 точки, ще се надяват да запазят позицията си, а "орлите" изостават на 2 точки от възпитаниците на Славиша Стоянович. Вълнува се дори тимът на ЦСКА, който дебне от трета позиция, за да атакува върха. Но, докато разликата в Първа лига към момента е в полза на 26-кратните шампиони, то Лудогорец към настоящия момент е с почти 3 пъти по-скъп състав в сравнение с днешния си опонент.

Проверка на Sportlive.bg посочи, че действащият шампион е оценен на 50.95 милиона евро (данните са на специализирания сайт transfermarkt), а най-скъпият играч на отбора от Разград е левият бек Натанаел (4.25 милиона евро). Междувременно "сините" са оценени на едва 18.03 милиона евро, а най-високо оценяваните играчи са двама - Габриел Обертан и Холмар Ейолфсон, които са по 2 милиона евро.

Въпреки това Левски бележи ръст в сумата за своята селекция от играчи. През миналия сезон тя беше оценена на 16.5 милиона евро, а към това трябва да се прибави и фактът, че Роман Прохазка (оценен през миналия сезон на 1.5 милиона евро, най-висока сума в състава) си тръгна от "Герена". Сериозен ръст в своята цена бележат Хали Тиам (от 300 хиляди евро до 1 милион) и Давид Яблонски (от 400 хиляди до 1 милион).

В Левски има точно 7 футболисти, оценени на над 1 милиона евро, като по 1.5 млн. са Паулиньо и Мариани, а Кабрал, Тиам и Яблонски са точно по 1 милион.

Лудогорец разполага с цели 22-ма футболисти, които са оцененени на над 1 милион евро. Освен вече споменатият Натанаел, сред лидерите са Сисиньо и Клаудио Кешеру (3.5 милиона евро), Яцек Горалски и Владислав Стоянов (3 милиона евро), Анисе и Марселиньо (2.8 милиона евро) и Вандерсон, Якуб Свиерчок и Джоуди Лукоки (2.5 милиона евро).

Битката в Разград между двата клуба е в събота вечер от 20:00 часа - ето по коя телевизия може да гледате Лудогорец - Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички