Пламен Андреев изравни 22-годишен рекорд и може да оглави любопитна класация


Пламен Андреев изравни 22-годишен рекорд и може да оглави любопитна класация
Снимка: Karolina Shuleyevska / LAP.bg

2294 0

Двубоят срещу Апоел Беер Шева е бил исторически за вратаря на Левски Пламен Андреев. За него това бе трето участие в Европа със "синия" екип, като в нито един от двубоите не е допускал попадение.

Преди това младокът направи същото и в двата мача с Шкупи. Така Андреев стана едва вторият вратар в историята на Левски, който не допуска гол в първите си три мача под рамката на "сините" в Европа.

Може да поведе еднолично в класацията

18-годишният страж изравни рекорда на Георги Петков. Той също дебютира с три "сухи" мрежи преди 22 години. През 2001 Левски елиминира босненския Железничар (Сараево) след 4:0 на "Герена" и 0:0 в реванша, а след това направи 0:0 на "Георги Аспарухов" с норвежкия Бран. Едва в четвъртия си мач - гостуването в Берген, Петков допусна първия си гол, а двубоят завърши 1:1. В него, след като допусна попадението, стражът се контузи и бе заменен от взетия тогава под наем от Нефтохимик - Йордан Господинов, пише "Мач телеграф".

При положение, че Пламен Андреев не допусне гол отново в четвъртък в реванша с Апоел, той ще задмине рекорда на Георги Петков и ще поведе еднолично в тази своеобразна класация. Така той ще стане първият вратар на Левски, който дебютира с 4 поредни "сухи" мрежи в евротурнирите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички