Петър Ганев: Ясно е, че Даниел Боримиров е лоялен на спонсора


Петър Ганев: Ясно е, че Даниел Боримиров е лоялен на спонсора
Снимка: БГНЕС

3159 0

Бившият член на Надзорния съвет на Левски - Петър Ганев, отказа да потвърди, че новият изпълнителен директор на "сините" - Даниел Боримиров, е поставен човек на "Рalms Bet". Той обаче изтъкна, че легендата на клуба е "лоялен" на главния спонсор. Финансистът също така заяви, че Левски не е имал действащ Управителен съвет.

За ролята на Боримиров в Левски

"Кой на кого е поставен човек е много директно казано. Но, че Боримиров е лоялен на "Palms Bet" и общо взето гласува по начина, по който те искат да бъде гласувано, това е ясно. Той много пъти го е правил и на УС, затова и Разпопов му е дал пълномощно, те винаги гласуват заедно, никога не са по различен начин.

Има и случаи, на които аз не съм присъствал, но съм чувал за обаждане по телефона за консултация как да се действа по един или друг въпрос. Но на този УС, на който съм присъствал, лично съм видял как собственикът на спонсора директно казва на неговите хора, които в случая са другите двама члена на УС: "Предлагам Ви да гласувате така", заяви Ганев пред gerena.bg.

Защо няма действащ УС в Левски?

"В общия случай, Управителните съвети, независимо в какъв формат, са среща на клуба в лицето на Ивков с генералния спонсор в лицето на собственика и изпълнителния директор на генералния спонсор. Другите са фигуранти, които гласуват както им се каже. Затова нямаше действащ УС", допълни популярният "син" фен и продължи:

"Ясно беше, че единият, на когото ще предложат да е изпълнителен директор, ще е Боримиров. За адвоката (Борислав Георгиев, б.а.) също беше ясно, тъй като това е човекът, когото аз блокирах през октомври. Може би единствено Йовов беше изненада, макар че като фигура хората го харесват. В клуба се запълват позиции с бивши играчи, които хората харесват - Йовов, Боримиров, Топчо. Въпросът е те могат ли да мислят независимо и чии интереси представляват. С Йовов клубът се върна в миналото. Преди Божков съсобственици на отбора бяха Боримиров и Йовов, а в момента са в УС". В събота Левски гостува на новия стадион на Ботев в Пловдив, като Никола Попов ще ръководи двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички