Петрович: Грешките в "Левски" не ги правят треньорите


Петрович: Грешките в "Левски" не ги правят треньорите

1015 0

Бившият треньор на "Левски" Люпко Петрович заяви, че ръководството на клуба е направило добър избор, като е предложило постоянни договори на Елин Топузаков и Асен Букарев. Двамата бяха част от щаба на сърбина и именно той ги посочи за свои наследници. Шефовете направиха Топчо старши треньор, а Букарев негов помощник.

Първоначално от клуба обявиха, че те ще водят състава само до Нова година, но след това шефовете им гласуваха вот на доверие за постоянно - може би заради отказите на Станимир Стоилов и Димитър Димитров-Херо.

"Не зная защо питате мен за решението. Не искам да говоря много по този въпрос. Мисля, че те са добри. Резултатите, които постигнахме, са заслуга преди всичко на треньорския щаб. Това значи всички треньори - и аз като старши. Със своята работа ние доведохме клуба до това да няма загуба 13 кръга. Затова съм много доволен от моите асистенти - и Букарев, и Топузаков. Мисля, че казаното по този въпрос е достатъчно", заяви Люпко Петрович пред "Тема Спорт" от Сърбия.

69-годишният специалист подаде молба за раздяла по взаимно съгласие с Левски на 21 октомври - ден преди домакинството на "сините" на Берое (2:0). По време на срещата той бе в съблекалните на стадион "Георги Аспарухов", но не седна на треньорската скамейка.

Петрович посочи, че се вълнува от резултатите на тима, който продължава без поражение в Първа лига, но отпадна от турнира за Купата на България.

"Обаждат ми се приятели и се информирам. Мисля, че в Левски, когато става въпрос за треньорския щаб - грешки няма. Грешките се правят в някои други неща", посочи Люпко, но не пожела да конкретизира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички