Тръст "Синя България" поиска да се върне дарението на Пеевски, определи го като "неприемливо"


Тръст "Синя България" поиска да се върне дарението на Пеевски, определи го като "неприемливо"
Снимка: Тръст Синя България

2314 0

Вторият по големина акционер в Левски Тръст "Синя България" излезе с официално становище относно направеното по-рано днес дарение от страна на депутата Делян Пеевски. От организацията обявиха, че това е "неприемливо" да се приеме такава сума, като се допълва за Пеевски, че е "спорна политическа личност". Призовава се направеното дарение да се върне.

Ето и цялото съобщение:

Управителният съвет на Тръст "Синя България" намира полученото дарение от фирма "Интръст" ООД за неприемливо. Смятаме, че приемането му е недопустимо и призоваваме ръководството на ПФК "Левски" АД да се откаже от него и да върне преведената сума на дарителя, а в случай, че той не желае да я приеме обратно – същата да бъде дарена за благородна кауза.

В момент, в който цялата синя общност дава буквално последните си средства, за да спаси любимия си клуб, и в който всички усилия са насочени към изваждането на клуба от политическите игри, които го превърнаха в заложник, приемането на мащабно дарение от спорна политическа личност компрометира усилията ни и борбата ни, като ни поставя и в поредна зависимост.

Междувременно, Кирил Ивков излезе с официална позиция за Левски и опроверга 5 твърдения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички