Паулиньо обясни защо предпочита да играе срещу ЦСКА пред Лудогорец и сравни "сините" фенове с тези на Коринтианс


Паулиньо обясни защо предпочита да играе срещу ЦСКА пред Лудогорец и сравни "сините" фенове с тези на Коринтианс
Снимка: Оф. сайт на Левски

2031 0

Звездата на Левски Паулиньо сподели, че се чувства отлично на "Герена" и в момента атмосферата при "сините" е отлична. Освен това бразилецът разкри и защо предпочита да играе срещу ЦСКА повече, отколкото срещу Лудогорец.

Българският шампионат определено е в своето развитие в момента. Добър шампионат с много млади играчи. Те помагат за вдигане на нивото и изобщо тук може да израснеш много в игрово отношение. Истината е, че се вижда разликата между отборите в класирането. Лидерите показват различен футбол, но хубавото е, че често сме свидетели на изненади. Когато се смята, че играем срещу относително по-слаб отбор на терена, изпитваме сериозни трудности. Има конкуренция.

Мисля, че нещата, които оказват най-голямо влияние са фактите, което споменах за Левски от момента на моето пристигане и развитието на клуба досега. Тази структура, която в момента се развива постепенно на “Герена”, в Разград я имат от 8 години. Такова постоянно ниво на развитие няма как да не се отрази и на представянето им на терена. Те просто имат финансова стабилност. Няма как да не отбележим и футболистите, които притежават – те са от много висока класа", заяви Паулиньо пред "Код Спорт" по ТV+.

"Да, играл съм срещу Лудогорец няколко пъти, изключително труден отбор с качествени футболисти. Няма как срещу тях да не ни е трудно. Аз лично обаче предпочитам и ми харесва повече да играя срещу ЦСКА. Заради атмосферата на стадиона, ако щете дори заради случващото се в седмицата преди мача. Аз идвам от страна, в която съществуват доста такива дербита. Играл съм в няколко такива, знам какъв е климатът, каква е атмосферата. Няма как да не усетиш тръпката на двубой като Левски срещу ЦСКА. За феновете тук това е нещо повече от мач. Дори двата отбора да не са близо в класирането, просто този мач е наелектризиращ. Вижте какво се случва преди, по време и след двубоя и ще разберете защо харесвам да играя срещу тях.

Паулиньо засипа с похвали феновете на Левски, като заяви, че е бил приятно изненадан от тях при идването си. "Тръгвайки от Бразилия, съм играл в Коринтианс и съм възпитаник на този клуб. Както Левски в България се счита за отбора на народа, същото се отнася и за моят първи тим в Бразилия. Много гореща публика, подкрепя ни безрезервно. Честно да си призная, тръгвайки от Коринтианс, не вярвах, че ще срещна толкова вярна агитка. Но ето, че сега съм тук и усещам абсолютно същото нещо. Изненадан съм много приятно. Двете агитки много си приличат".

Също така Паулиньо сподели, че много би се радвал да играе за националния отбор на България - ето какво сподели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички