Паранормалната страна на провала


Паранормалната страна на провала

1220 0

Казват, че късметът помагал на силните. Така гласи една от най-старите и клиширани футболни поговорки.Ако тя е вярна, то Левски няма защо да се жалва, че късметът никак не достига на отбора през този сезон. И все пак е жалко, чпри положение че "сините" си бяха слаби в голяма част от мачовете, съдбата също да им обръща гръб по толкова груб начин.

Някои ще кажат, че това е оправдание, но е факт, че в нито един момент дотук късметът не покри тима на Георги Иванов. Още в първия кръг Левски загуби от Локо (Пд) по най-нелогичния начин. В интерес на истината никой не е виновен на момчетата на Пепе Мурсия, че след като поведоха в резултата с гол на Валери Домовчийски, не съумяха да вкарат втори и трети гол дори и да решат всичко срещу събраната преди дни команда на Неделчо Матушев. Факт е обаче, че при едно от много редките си минавания на центъра и първия удар по посока вратата на Кристиян Наумовски Благой Наков вкара гол за 1:1. Шокиращо и обезкуражаващо е с 1 удар да ти вкарат 1 гол. Такива мачове обаче ги има в живота.

Когато ти се случи два пъти поред, вече е лошо. Нека припомним как Левски падна от ЦСКА. Фамозен гол от фаул на Карачанаков, за който младото момче заслужава само овации, но в крайна сметка паднал в най-нелогичния миг и по най-нелогичния начин. Гол, който тотално обърка Левски. Само минути по-късно при първата си наистина силна контраатака "червените" вкараха и втори гол, с който решиха всичко.

Какво да кажем и за мача в Стара Загора? Няма да е пресилено ако твърдим, че Левски изигра може би най-силното си полувреме от повече от година. След него обаче "сините" се оттеглиха с гол пасив след две безумни грешки на Стефано Кунчев Левски губеше с 0:2, без да има сериозно положение пред вратата на Кунчев. Левски губеше с 0:2, без да има сериозно положение пред вратата на Кунчев. Това ако не е липса на късмет...

Далеч не омаловажаваме спортно-техническите грешки на "Герена". Левски от доста години не изглежда като нормален отбор, който заслужава да печели. Но и прокобата си е факт. Сякаш след серията рикошети - срещу ЦСКА, Лудогорец, Литекс от пролетта на сезон 2012/13, които почти донесоха титлата на Левски, съдбата рязко обърна гръб на тима. Като се започне от пропиуска на Жоао Силва в 120-та минута на финала с Берое, мине се през прословутия автогол на Димитър Везалов, после пропуснатата дузпа срещу Иртиш от Базил де Карвальо и се стигне чак до серията загуби от ЦСКА миналата година, при голяма част от които отборът бе надигран. Спомнете си само как в напълно равностоен двубой "сините" пуснаха 3 гола за 6 минути и вдигнаха на пиедестал провъзгласилия се за Тройчо треньор Младенов.

Без да имаме за цел да търсим паранормални сили, то спокойно можем да кажем, че колкото повече трансферни, управленски и всякакви други глупости правят на "Герена", толкова повече съдбата обръща гръб на клуба. "Сините" бутнаха сектор "А" и загубиха титлата. После 5-6 фенове съблякоха Петев и след това бяха наказани с толкова на брой загуби от ЦСКА. Всичко това не изглежда като да е случайно...

Ако говорим сериозно, Левски трябва час по-скоро да стане нормален клуб и първите много важни стъпки са направени от Георги Иванов. Когато отборът играе мъжки и качествено както бе в Стара Загора, дори претенциозните фенове не се сърдят въпреки загубата. А съдбата отново ще се усмихне на Левски щом "сините" я убедят, че са истински силен и достоен клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички