Пак расизъм в Сектор Б! Левски - ЦСКА остава без публика? (СНИМКА)


Пак расизъм в Сектор Б! Левски - ЦСКА остава без публика? (СНИМКА)
Снимка: Иван Йочев

89224 7

Функционира ли изобщо БФС? Ако отговорът е положителен, то Левски би трябвало да посрещне ЦСКА минимум пред празен сектор Б на 25 октомври на "Васил Левски". "Сините" фенове вдигнаха расистки плакат по време на дербито срещу Лудогорец вчера. На транспаранта пише "УЕФА мафия и кажете "да" на расизма". Фотографът на Sportline.bg Иван Йочев улови скандалния момент, който по всички правила трябва да донесе сериозни главоболия на столичани за следващия домакински мач на Левски, който по стечение на обстоятелствата е "вечното дерби" срещу ЦСКА.

Припомняме, че УЕФА, на която БФС е член, е безкомпромисна спрямо проявите и толерирането на расизъм. Последно усетихме строгостта на евроцентралата, когато Лудогорец бе наказан със затваряне на сектор А, но благодарение на адвокатите си санкцията бе сведена до ограничаването на един блок от сектор В за мача с Реал (Мадрид). Причината бяха расистки скандирания на мача със Стяуа. Същите имаше и от отсрещната страна, а Стяуа отнесе наказание да играе пред празни трибуни срещу Олборг за Лига Европа.

Легия пък бе глобен с 80 000 евро заради транспарант по повод на УЕФА "Когато футболът няма значение, парите имат". Изстъплението на левскарите е доста по-крайно, най-вече заради употребата на думата "мафия". Изобщо на "Иван Асен" ще имат доста работа, ако за пореден път не действат на принципа "широко затворени очи".

БФС е член на УЕФА, а Борислав Михайлов често се хвали с добрите си контакти с Мишел Платини. Французинът е подел сериозна борба с всякакви прояви на расизъм и по всички правила БФС би трябвало да следва тази линия. Още повече, че Левски има редица прегрешения в миналото с вдигане на пречупени кръстове и прочие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички