От Словения: В София ни чака нещо страшно


От Словения: В София ни чака нещо страшно
Снимка: Sportlive.bg

1265 0

Основна тема за словенските медии в навечерието на мача между "Левски" и Ма­рибор са „сините" фенове, а не толкова спортно-технически­те детайли около сре­щата. Словенците са командировали още от началото на сед­мицата журналисти от най-голямото мес­тно издание „Вечер", които следят обста­новката в София и не крият искреното си учудване от еуфория­та, която цари сред „сините" фенове.

„Ще играем на ста­дион „Георги Аспару­хов", който е вторият най-голям в София. По-голям е единстве­но „Васил Левски", на който играе нацио­налният отбор. И всички билети за това съоръжение вече са продадени! Сега то е тихо, но в четвъртък ще бъде претъпкано и се очаква страхотна обстановка и страхо­тен тътен. Феновете са настроени за побе­да, предстои да ви­дим дали ще е така", пишат в очерка си за мача от изданието, пише "Меридиан мач".

Ще успее ли "Левски" да оправдае надеждите на "сините" фенове?

Авторите на вестника са направили интер­вюта с някои от фе­новете около „Герена", които вярват в успеха на „сините", а причината за това е фактът, че Марибор си е продал най-доб­рите играчи. Родните фенове благодарят също така, че бивши­ят им треньор Стани­мир Стоилов е взел звездата Ибраими малко преди първата среща.

Словенците бяха уди­вени от „сините" фе­нове и преди първата среща в Марибор. То­гава те обявиха, че нашите са поставили рекорд по посещае- мост за гостуваща публика. Словенците дори са съобщили, че Левски еднолично е най-ти тулувания български тим. Истина или не, очевидно медиите в Словения подхождат с огромен респект към „сините" и вече далеч не се чувстват в ролята на фаворити, както бе преди първата среща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички