От "Синя България": Да чакаш милостиня, от "Газпром" или Домусчиев, е лош модел


От "Синя България": Да чакаш милостиня, от "Газпром" или Домусчиев, е лош модел

3186 0

"Лош модел на управление за Левски е да чакаме милостиня, да се навеждаме и да подаваме ръка, било то към "Газпром", "Южен поток", Георги Домусчиев, който е левскар, или към някого другиго. Беля е клубът да е зависим от някого. Затова имаме готов план да управляваме и финансираме клуба", обяви шефът на Тръст "Синя България" Васко Колев пред "България Днес".

Вчера от тръста обявиха с декларация, че очакват до седмица или десетина дни собственикът Тодор Батков да им прехвърли 15% от акциите и да допусне в управителния съвет двама представители на фен организацията.

"Чакаме на 5 ноември да излезе одитът и да се види какви са вземанията на Батков, разяснява Колев. - Тогава ни е обещал да ни даде акции. След това трябва да свика и общо събрание на клуба, на което искаме да получим две места в петчленния УС. А защо две - защото решенията се взимат с 4:1 гласа. Не искаме само да сме свидетели на още управленски грешки, привличане на некачествени футболисти и пилеене на пари. Ние имаме създадени инструменти да върнем отбора там, където му е мястото, и това трябва да бъде разбрано от всички. Реално сега, ако ни бъде прехвърлен маркетингът и клубните магазини, можем да даваме спокойно по един милион на сезон. Разработваме и още стратегии, с които да завишим значително тази сума. Левски е създаден от народа и трябва да се управлява от привържениците, за да е прозрачно ясно всичко, което става в него", категоричен е Колев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички