Левскари не дават Баждеков за бесене


Левскари не дават Баждеков за бесене
Снимка: БГНЕС

2006 0

Феновете на Левски се сплотиха в защита на финансовия директор на клуба Константин Баждеков, след като вчера от "Южна дивизия" го заплашиха със смърт.

Причина за отправената заплаха чрез страницата на фракцията е предложението на финансиста вечното дерби да се играе без публика на гостуващия отбор. Заради това Баждеков е заплашен, че ако това бъде прието, той ще бъде обесен в средата на терена.

Дали самият Константин Баждеков се е почувствал заплашен и дали ще потърси закрила от полицията, до снощи не стана ясно, а и той не отговаряше на позвънявания.

От Националния фен-клуб и Тръст "Синя България" са категорично против този, който си е позволил да напише подобно нещо.

"Май някой нещо не е разбрал и пише глупости в социалните мрежи, възмути се шефът на НКП Владимир Владимиров-Гугутката. - Не бива това да се приема сериозно. Първо, Баждеков каза, че може би би било правилно гостуващият отбор да има право на около 3000 места, за да се намали напрежението. Второ, мнението му е, че трябва дербитата да се играят на клубните стадиони, за да се намалят разходите. За стадион "Васил Левски" искат 60 000 лв. наем, а дори не си правят труда да подготвят съоръжението както трябва. И ни натискат да играем там, защото иначе няма кой. Затова ние подкрепяме Баждеков и няма да разрешим да му се случи нищо лошо".

На НКП е ясно, че на финансиста му идват вече твърде много глобите и наемите, налагани на клуба, и той просто търси начини да ги намали", завършва Владимиров.

Според Васко Колев, шефа на Тръст "Синя България", постът е на някой случаен човек.

"Първо, напрежението ескалира и трябва малко да го намалим. Защото някой няма да направи разлика между пост в социалните мрежи и декларация. Мисля, че нещата малко се хиперболизират. Второ, няма да допуснем физическа саморазправа с когото и да било. И трето - познавам доста хора от "Южна дивизия" и те са сериозни момчета, не вярвам някой от тях да има нещо общо със заплахата. Лошото е, че всеки може да влезе или създаде страница и да остане анонимен", заявява Колев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички