От "Левски на левскарите" виждат какъв е изходът от кризата и каква роля трябва да има Стоилов


От "Левски на левскарите" виждат какъв е изходът от кризата и каква роля трябва да има Стоилов
Снимка: Levski.bg

2212 0

Заместник-председателят на сдружението "Левски на левскарите" Никола Бушняков заяви, че иска ръководните функции в Левски да се дадат на Станимир Стоилов и Иво Ивков. А Наско Сираков да депозира акциите и да ги остави в клуба.

 "Имаме конкретни предложения за бъдещето на клуба"

"След действията на мажоритарния собственик не останаха други големи в клуба. Имаме проблем с неяснотата какво г-н Сираков иска да прави с Левски. Не знаем накъде гледа Сираков.Той навлиза в параноичен режим на съществуване. Ние нямаме нужда от акциите му. Ние имаме конкретни предложения за бъдещето на клуба. Ние искаме връщане на акциите на Сираков обратно в клуба. Тръст "Синя България" ще прехвърли своите 10% от акциите на Станимир Стоилов, като по този начин той ще приеме управлението за срок от 2-3 години, в ролята на мажоритарен собственик", заяви Бушняков пред БНТ.

"Има всякакви интереси, преплетени в Левски. Левски е най-популярната институция в България. По данни има изчисления от 1.5-2 млн. души, които симпатизират на клуба. Левски винаги е бил лост за въздействие върху госта голям брой от хора. Когато Левски изпитва затруднение и група от хора се представят за спасители на клуба, те могат да получат дивидент. Когато г-н Божков, в качеството си на най-богатия българин, бе собственик на клуба, той апелира към привържениците да протестират в защита на него и бизнесите му", сподели той.

Как ще се издържа клубът?

"Левски се издържа от постъпленията от страна на привържениците. Спонсор винаги ще се намери. Защо през тези 3 години няма нито един спонсор, освен този, който притежава договор за управление на клуба. По този начин клубът се вкарва в една зависимост. Искаме Левски да функционира на пазарен и спортен принцип. Левски отдавна е изминал пътя на фалита и няма да сложи тире. Изходът от кризата е връщане на мажоритарния дял акции в клуба", завърши той. По-рано от сдружението благодариха със специално обръщение на Станимир Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички