От "Левски на левскарите" пожелаха Наско Сираков да върне акциите


От "Левски на левскарите" пожелаха Наско Сираков да върне акциите
Снимка: Колаж: SportLive.bg

2571 0

Ръководителят на сдружението "Левски на левскарите" Димитър Костадинов гостува в Актуално студио "Дерби", където в понеделник коментира последните събития около "сините". 

Костадинов пожела Сираков да си ходи

Запалянкото анализира възможността Левски да бъде поет от саудитски богаташи - това не е добра идея, вярва Костадинов и я сравни с пропадналия вариант Шолак да беше взел клуба в края на 2022 г. 

От Сдружението, към което беше свързван и Станимир Стоилов, са категорични, че най-доброто решение е Сираков да върне акциите на клуба и да се гласува кой да поеме управлението. 

Коментарът на Костадинов

"Вече е очевидно, че клубът не се управлява добре. Мина цяла година, в която бяхме относително пасивни, не сме проявявали някакви по-сериозни несъгласия или нападки срещу ръководството. На 20 декември стояхме пред ръждясалата ограда с катинара на „Герена“, след като нашият мажоритар за пореден път беше заявил нещо, което не изпълни – че е готов да се види с всеки един привърженик.

Единственото достойно деяние, което Наско Сираков може да извърши, ако му е останала поне капчица левскарска чест, е да върне акциите, да ги депозира в клуба и те да станат собственост на ПФК Левски АД. Този човек, който се обяви за мажоритарен акционер и узурпира Левски, да върне акциите в клуба. След което да се проведе Общо събрание на акционерите и заедно да изберем най-добрите професионалисти, които да поемат тази тежка задача – изваждането на Левски от тази дълбока и дългогодишна криза, и да го развият.

Преди 110 години Левски е бил на левскарите – на тези, които са се събрали, за да ритат топка, дето се вика. Не е бил собственост нито на хазартна компания, нито на мажоритарен акционер, нито на арабски шейх, Левски е бил на тези, които го обичат и тези, които са го развили до 1944 година – да събере любовта на народа.

Левски не е просто едно забавление, едно парти, което някакъв голям чичко-паричко бизнесмен ще им подсигурява, за може те да подскачат на стадиона, да пеят и скандират рефрени, за които голяма част не си дават сметка какво е това. Да скандираш „И преди, и сега Левски значи свобода“ е много тежка отговорност. Какво значи да си свободен? Да си в ръцете на самозабравил се мажоритар или в ръцете на чуждоземна компания, каквато е мечтата на много левскари, което е най-голямата трагедия. 

Мечтаят за сръбски или арабски бизнесмени, които да дойдат и с магическа пръчка да ни направят европейски клуб и т.н. Да, но това няма да е Левски. Левски е създаден от едни деца и е развиван от левскарите до 1944 г". 

Още: Един от контузените в Левски пред завръщане за мача с Берое

Лъч светлина за Левски: Перлата на Берое пропуска гостуването на "Герена"! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички