Официално: Левски ще има нов миноритарен собственик!


Официално: Левски ще има нов миноритарен собственик!
Снимка: Palms Bet

12146 0

Миноритарният собственик на Левски Тръст "Синя България" обяви официално, че притежаваните от него акции на клуба ще бъдат прехвърлени на Сдружение "Левски на Левскарите". Това означава, че "сините" ще имат нов миноритарен собственик. 

Както е известно, мажоритарен собственик на Левски е Наско Сираков, притежавайки 86,6% от акциите на клуба. Вторият по големина собственик на "сините" е Тръст "Синя България", който държи около 10% от акциите на клуба - или 3 041 997 броя акции. 

На редовното си отчетно-изборно събрание Тръстът е приел принципното си решение да прехвърли акциите си на новосъздаденото сдружение, в което ще членуват фенове на клуба. По този начин привържениците на Левски ще бъдат собственици на любимия си отбор.

Ето какво написаха от Тръст "Синя България":

"Днес се проведе редовното отчетно-изборно събрание на Тръст "Синя България". В зала "Пирин" на Интер Експо Център Общото събрание прие отчета за дейността на Управителния съвет за изминалата година. Управителният съвет бе освободен от отговорност.

Присъстващите членове решиха единодушно Управителният съвет да остане в същия състав за нов период от 1 година - Момчил Лазаров, Георги Димитров, Иван Евстатиев, Вангел Кьосев, Влади Николов, Даниел Стрезов, Никола Бушняков.

Общото събрание на Тръст "Синя България" прие и принципното решение притежаваните от Тръста 3 041 997 броя акции от капитала на ПФК Левски да бъдат прехвърлени на Сдружение "Левски на Левскарите". Управителният съвет започва проучването и анализа на необходимите стъпки за изпълнение на това решение!"

На "Герена" продължава работата и по смяна на мажоритарната собственост, като Наско Сираков води преговори с компанията "Юнайтед Груп", която проявява сериозен интерес към собствеността. Последните информации сочат, че сърбинът Драган Шолак ще бъде собственик на Левски до края на годината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички