Официално: Левски има нов треньор


Официално: Левски има нов треньор

1140 0

На пресконференция преди минути опитният специалист Стойчо Стоев обяви, че ще поеме поста "старши-треньор" на "Левски". Тези думи той изрече от "Герена", където сподели и първите си думи като треньор на "сините". Договорът му е за 2.5 години.

"Това е първата покана, която ми отправят от "Левски", останалото са спекулации. Доста лесно се разбрахме, случи се преди няколко дни. Излишно е да говоря за какво име става дума - с традиции у нас и в Европа. Приех да работя с едно от най-големите имена у нас", започна новият "син" треньор.

Той говори и за целите, които си е поставил начело на "Левски". "Надявам се да изведа "Левски" там, където винаги е бил. На този клуб не му приляга да няма цели, те винаги трябва да са насочени към върха. Да кажа, че искам шампионска титла, ще прозвучи абсурдно. Искам да изградя отбор, който знае как да печели. Искам върха, който постигнах в Лудогорец, да го постигна и с "Левски", категоричен бе Стоев.

"Знам, че тук медийният и фенският натиск са огромни, но това ми харесва - амбициите ми винаги са били високи. Чест и удоволствие е да работя за този клуб, радва ме и дългосрочният договор. Това удовлетворява и мен самия, тъй като целта ми не е само да си попълня сивито за работа в чужбина, а да се развивам", каза още новият треньор на 26-кратните шампиони на България.

Както е известно, в началото на сезона Стоев беше уволнен от своя пост в Лудогорец след слабо представяне в началните кръгове на "А" група и в Шампионска лига, въпреки че само няколко месеца по-рано стигна до осминафинал в Лига Европа.

От лятото насам Стойчев е без работа, а след отказа на Димитър Димитров - Херо да води Левски, бившият наставник на Миньор и Монтана се самопредложи на клуба, а в петък Георги Иванов - Гонзо му предложи договор.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички