Кой лъже сега? Херо: Господ ме спаси, че не взех пари от "Левски"


Кой лъже сега? Херо: Господ ме спаси, че не взех пари от "Левски"

2857 0

Дни след като се отказа да води "Левски“ и бе остро атакуван от директора Георги Иванов, Димитър Димитров говори пред "Преса“. Херо не пожела да напада Гонзо на лична основа и увери, че винаги би му простил нанесените обиди.

Г-н Димитров, Георги Иванов ви нарече лъжец заради някои от твърденията ви за комуникацията с него.

- Всичко, което казах за случилото се в "Левски“ през последните месеци, е 100% истина. Твърдо стоя зад всяка от думите си. И не мога да разбера защо Гонзо излезе и наговори куп лъжи по мой адрес. Те са твърде лесно опровержими - мога да докажа колко невярна е всяка от тях за секунди. Имам и доста свидетели, които ще потвърдят моите думи. Вярно, някои от тях са на работа в клуба, но не вярвам да са чак толкова зависими от Иванов, че да потъпчат собственото си достойнство.

Личностен ли е конфликтът ви с Гонзо?

- Моят - не. Дори на пресконференцията, която дадох, не казах и една обидна дума по адрес на Георги. Напротив - на няколко пъти се опитах да го защитя.

Саботираше ли той идването ви в „Левски“ и защо?

- Трябва да попитате него. Аз съм професионалист и персоналните нападки не са в стила ми. На моя страна е фактологията. Докато всичко, казано от него, е изтъкано от противоречия. Наговори маса лъжи. Вижте, причината за неговите атаки е елементарна. Загледайте се в реакциите на близките до него медии - след всяка победа на „Левски“ в първенството тръгваха едни анализи, че нямало смисъл Херо да идва в отбора, че Гонзо вече е узрял, че Димитров само ще спре устрема на отбора и така нататък. Самият Иванов също се бе изказвал в този дух - че ако е бил треньор от началото на сезона, тимът е щял да бъде първи. Срещу мен работеше цялата медийна машина, свързана с "Левски“, докато аз не разчитах на такава подкрепа. Във вестниците излизаха разни новини как играчите отивали при Гонзо в съблекалнята и му се молели той да остане треньор, а аз да не идвам. Сещате се, че това не е нормално. Жалко, че се наложи да влизам в обяснителен режим, така само ще падна до нивото на Георги. Но ще повторя - 100% стоя зад думите си.

Ако Иванов ви се обади, склонен ли сте да му простите?

- Естествено! Аз съм добър човек. А особено след всичко това, което ми се случи със здравето през последните години, разбрах , че има и много по-важни неща в живота от дрязгите във футбола. Ако Георги ме потърси, разбира се, че ще говоря. И ако поиска прошка, ще му я дам.

Възможно ли е все пак някой от футболистите, които искахте да доведете на „Герена“, да заиграе в „Левски“?

- Нямам представа. Разберете, че нямахме никаква комуникация с Гонзо повече от месец и половина, положението беше трагично. Иначе не е вярно, че не съм предоставил списък с играчи на Иванов - има такъв документ.

На разноски на клуба ли пътувахте до Холандия, за да гледате футболисти?

- Господ ме спаси, че не взех и една стотинка от „Левски“ през тези няколко месеца. Представям си какво щеше да се излива сега върху мен, ако бях приел пари. Истината е, че „сините“ ми предлагаха да ми платят пътуването до Холандия. Но аз отказах - заявих, че ще взема пари от отбора едва когато официално започна работа в него. Кариерата ми се е стекла така, че съм работил в чужбина, натрупал съм пари и те не са водещото нещо за мен. Сам си финансирах всичките пътувания. И останах изненадан от тази грозна лъжа.

Разказахте ли на срещата с Тодор Батков цялата хронология на събитията, както я представихте на пресконференцията си след това?

- Да. В интерес на истината той се изненада. Но не желая да влизам в подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички