Новият спортен министър кани Левски и ЦСКА на разговори, коментира и стадион "Васил Левски"


Новият спортен министър кани Левски и ЦСКА на разговори, коментира и стадион "Васил Левски"
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2507 0

Новият спортен министър на България - Радостин Василев, обяви, че ще покани двата столични гранда Левски и ЦСКА на разговори, на които те ще могат да го уведомят какви затруднения изпитват. Василев коментира и наболелия казус със стадион "Българска армия" и обяви, че построяването на нов национален стадион ще бъде сред неговите приоритети:

"Първо ще направим среща с "Обединените спортни клубове" на ЦСКА, тъй като спрях търга за техните бази. После ще поканя ръководството на ЦСКА, дори Гриша Ганчев, който имаше претенции към дружеството, което е отговорно за "Българска армия" и Панчарево. Паралелно с това ще поканя и ръководството на Левски, тъй като разбрах, че и те имат затрудения. Трябва да покажем еднакво отношение към всички. Ще се опитам да съм полезен на всички клубове", обеща Радостин Василев.

"Виждал съм договора за наем на ЦСКА. Този договор не е тайна и ще преценим дали може да го публикуваме, за да се види всичко. Има комисия, която преценява кои инвестиции могат да бъдат приспаднати. За мое нещастие този казус е от 4-5 години и нямам представа защо е оставен толкова дълго. Оттук нататък казусът ще е публичен", добави той.

"Смятам, че държавата пречи не само по отношение на стадиона на ЦСКА, а пречи на спортистите, на федерациите и на клубовете. Докъде умишлено, докъде от некомпетентност. Забележете нашите съседи! Те също имат зелена сделка, също имат организации, които се грижат за околната среда, но успяват да подобрят своята инфрасктуктура".

"Нашият национален стадион е бил ремонтиран преди 20 години и не отговаря на средно европейско ниво. Не мога да приема, че при целия този разход и грабеж, не е имало пари за спорт".

"Идеята за национален стадион е заложена в коалиционното споразумение в сектор "спорт", надявам се да бъде реализирана в този мандат. Длъжен съм да го изпълнявам и ще направя всичко възможно, за да поставя началото. А ако се действа експедитивно, е възможно да стигнем и до края. Държавата трябва да инвестира сериозно в спортната инфраструктура, тъй като е в много тежко състояние", коментира още новият спортен министър.

*В този материал можете да си припомните защо Левски се бе ядосал на Радостин Василев на 30 ноември 2021 година!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички