Новият изпълнителен директор на Левски посочи най-важните приоритети пред "сините"


Новият изпълнителен директор на Левски посочи най-важните приоритети пред "сините"
Снимка: Yulian Todorov / / LAP.bg

2284 0

Новият изпълнителен директор на Левски Иво Ивков даде съвместна пресконференция със собственика Наско Сираков и новите членове на Управителния съвет на "сините". Ивков назова основните приоритети пред себе си и екипа, с който ще работи на "Герена".

"От януари 2020 г. нашият клуб се намира в безпрецедентна ситуация. Необходими са спешни мерки за финансовото му оздравяване преди всичко. В средносрочен план трябва да върнем Левски на мястото, което му се полага и това да стане перманентно вбъдеще. В последните години имам усещането, че бавно забравяхме кои сме. Не само като клуб, но и като общност на милиони.

Някои от най-важните приоритети - така както аз ги виждам: първо - да постигнем финансова стабилизация на клуба. Необходимо е значително подобрение на приходната част. Тук е мястото да отбележа безценната роля на нашия генерален спонсор, който подкрепя клуба в критичен момент.

Необходимо да привлечем нови партньори, рекламодатели, спонсори. Ние трябва да покажем колко важен инструмент са, колко важен е Левски като общност за техния бизнес. Трябва да ги убедим колко силен партньор сме.

Решаваща остава ролята на нашите привърженици. Те са нашата опора и нашата цел. Другото - прозрачност в разходната част. Пълна прозрачност. Новият УС трябва много бързо да спечели доверието на левскарите. Това ще стане с далновидни решения и правилна политика, нямаме право на грешки. Втори приоритет - трябва да върнем европейската атмосфера на "Герена". И то не само по време на мачовете, а изобщо през цялото време. 

Искам да върнем публиката на стадиона, тогава ще си проличи колко силна общност можем да бъдем. Това ще стане преди всичко с добър футбол - непримирим и красив, после ще дойдат и резултатите. В това отношение имам пълно доверие на старши треньора Станимир Стоилов.

Не мога да спомена, че голяма опора има г-н Сираков. Няма да обяснявам защо. Не на последно място искам да спомена още един приоритет. Няма да има one-man-show. Трябва да работим като добре смазан механизъм и да работим в една посока. Също така за нас е много важна работата с общината и държавата - по инфраструктурни и социални проекти и изобщо за развитието на спорта", заяви Иво Ивков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички