Нова издънка за Левски, Йоргачевич спаси "сините" от пълен срам срещу Локо (ГО)


Нова издънка за Левски, Йоргачевич спаси "сините" от пълен срам срещу Локо (ГО)
Снимка: БГНЕС

2213 0

Отборът на Левски отново направи грешна стъпка в гонитбата на лидера Лудогорец, след като направи 1:1 на собствения си "Виваком Арена Георги Аспарухов".

"Сините" поведоха още в първата минута на втората част след гол на резервата на Адениджи, но по-малко от 10 минути по-късно Кифуети изравни, като този резултат се запази и до края. В последните минути на срещата стражът на Левски Боян Йоргачевич направи три поредни ключови спасявания, които можеха да донесат доста срамна загуба за играчите на Елин Топузаков.

След спечелената точка Левски съкрати аванса на Лудогорец до 9 точки, но шампионите са с мач по-малко. Локо (ГО) пък е с 19 пункта и още е в зоната на изпадащите. 

Срещата започна с интересна ситуация пред вратата на Локомотив (ГО), където Антонио Аниете опита изстрел, но кълбото се отклони в играч на гостите и излезе в корнер. Отивайки да го изпълни, испанецът подкани феновете на стадиона, които му отвърнаха със скандирания за своите любимци.

През първите 20' играчите на Елин Топузаков бяха по-дейни на терена, но защитата в черно-бяло се справяше добре. Най-добрата атака бе именно тогава, когато Франсис Нар влетя на скорост по десния фланг, но центрирането му по земя за Аниете бе твърдо силно и испанският халф не успя да отправи опасен удар.

Постепенно домакините намалиха темпото и играта се изравни, като преобладаваха грешките и от двата тима. До края на първата част феновете на двата клуба, дошли на стадиона да видят любимците си, не станаха свидетели на нищо по-интересно.

Елин Топузаков започна втората част с две смени. Бабатунде Адениджи и Божидар Краев замениха съответно Сукуна и Нар.

След само 90 секунди смените в тима на Левски дадоха резултат. Аниете центрира от пряксвободен удар, а именно Адениджи се оказа най-съобразителен в наказателното поле и записа шестия си гол за тима от началото на сезона.

В 52' Левски можеше да поведе с 2:0, но след взаимодействие между Адениджи и Аниете се стигна до шут на последния, но стражът на Локо (ГО) Банков изби в корнер, след който не се стигна до нищо интересно.

В 58' резултатът бе изравнен при първата добра атака на Локомотив за втората част. Първо Кифуети изпусна чисто положение, след като Яблонски изчисти от голлинията. Последва ново центриране, при което нападателят на тима от Горна Оряховица надскочи "синята" защита и с глава направи Йоргачевич безпощаден - 1:1.

След изравнителното попадение играта на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" загрубя драстично, което означаваше и по-малко интересни положения пред двете врати.

Като по чудо играчите на Локомотив не излезнаха напред в резултата 10' преди края, когато първо Муса бе изведен очи в очи с Йоргачевич, но сръбският вратар изби. Последваха нови два опита за гол, но отново стражът на Левски беше този, който спря опитите на гостите. Малко по-рано Фиданин подложи крак на Краев в наказателното поле, като младият талант бе заменен принудително.

Преди мача:

Отборът на Левски приема на преименувания "Георги Аспарухов" тима на Локомотив (Горна Оряховица), като и двата тима ще търсят задължителна победа, но по различни причини.

В "синия" клуб още вярват, че могат да останат в битката за титлата, въпреки че изостават на 10 точки от лидера Лудогорец. Предвид загубата миналата седмица с 1:0 от Пирин (Благоевград) и напускането на собственика на клуба Спас Русев, 26-кратните шампиони ще трябва задължително да спечелят днес, тъй като гневът на феновете вече е голям.

Гостите от своя страна се борят за оцеляване и в момента се намират в опасната зона. Една победа на Герена ще бъде голяма изненада, но ще помогне на отбора от Горна Оряховица да до 12-та позиция и да се изравни с 11-я Славия.

След 20 изиграни мача момчетата на Елин Топузаков имат в актива си 43 точки, докато възпитаниците на Иван Колев са предпоследни с 18 пункта.

Състави:

Елин Топузаков е избрал да започне срещата с Йоргачевич, Яблонски, А. Александров, Минев, Нар, Прохазка, Де Нойер, С. Александров, Огнянов, Сукуна и Аниете.

За гостите на терена ще излезнат Банков, Желев, Кавдански, Жан Амброуз, Фиданин, Джоман, Ндонг, Христов, Узунов, Генчев, Кифуети.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички