Спас Русев потвърди, че напуска Левски, отговори и кое най-важното при прехвърлянето на акциите


Спас Русев потвърди, че напуска Левски, отговори и кое най-важното при прехвърлянето на акциите
Снимка: БГНЕС

1100 0

Собственикът на Левски Спас Русев потвърди решението, че ще се раздели с акциите на тима и няма да се отметне от намерението си. 

"Нямам място там, където проблемите се решават със събличане на фланелки и нахлуване в съблекалнята на отбора. Заставам зад думите си в изявлението, те бяха внимателно премислени и категорично не са взети емоционално и прибързано.

Има особено "несходство с характерите", което не ми позволява да остана. Това включва всичко - от идеите ми за управление на клуба, до настояването всичко да е светло, да е прозрачно", заяви бизнесменът пред "24 часа".

На запитване на кого би прехвърлил акциите: "На тези, които имат ясна стратегия и финансови възможности. И най-важното одобрението и подкрепата на фенските организации".

"При задължения от 25 млн. лева има само една стратегия - оцеляване и последващо стабилизиране. Приоритет е стабилизирането на клуба и рязко подобряване на качеството на управление на клуба. След това ще мислил за селекции, козирки и тъй нататък, когато можем да си го позволим. Взимането на популистки решения под натиск е в основата на сегашното състояние на клуба.

Удивен и възмутен съм от освиркването и охулването на една жена, която е дарила 220 хил. евро, за да спаси лиценза преди година. Защо? Същото се случи и при споменаването на Vivacom, а те помогнаха на клуба в най-критичния момент. Разбирам, че това е бизнес, в който водещото са емоциите, но не може да се постъпва хазартно с клуб с вековна история, поне аз не мога да си го позволя, имам принципи, в които вярвам и отстоявам".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички