Носителят на купата ни прескача I кръг в Европа


Носителят на купата ни прескача I кръг в Европа

1088 0

Залогът преди финала за Купата на България между "Левски" и Черно море скочи още повече. Мачът е утре от 20 часа на стадион "лазур" в Бургас. "Сините" гонят първи трофей от 2009 г. насам, а "моряците" никога не са печелили отличието.

Оказа се, че победителят ще започне в Лига Европа от втория вместо от първия квалификационен кръг. Промяната е следствие от победата на Севиля в турнира. През следващия сезон тимът отива директно в Шампионска лига заедно с Барселона, Реал Мадрид, Атлетико (М) и Валенсия.

По регламент Испания ще освободи една от трите си квоти в Лига Европа, а от това ще се възползва именно носителят на Купата на България, пише "Преса". Той ще стартира участието си на 16 юли, докато останалите ни представители - вторият и третият в "А" група, ще трябва да играят първите си мачове още на 2 юли.

Благодарение на коефициента си (10,100) "Левски" със сигурност ще бъде поставен във втория и най-вероятно в третия предварителен кръг. "Сините" за последно ще се възползват от точките, натрупани в груповата фаза от сезон 2010/11. Черно море ще трябва да ползва националния коефициент (3,350) и ще бъде сред непоставените от самото начало.

Прескачането на първото стъпало е добра новина и от финансова гледна точка. Откриващият кръг носи 200 000 евро от наградния фонд на УЕФА, докато за втория сумата скача на 210 000 евро. С нея "Левски" ще може да покрие сегашния размер на заплатите в продължение на два месеца. Разбира се, ако стигне до там.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички