НКП на Левски най-накрая даде своята позиция за случая с ранената полицайка


НКП на Левски най-накрая даде своята позиция за случая с ранената полицайка

3854 0

Националният клуб на привържениците на Левски най-накрая даде своята позиция за случилото се на стадион "Васил Левски" в мача срещу ЦСКА от Първа лига. Фен на "сините" хвърли бомба по посока сектор А, която се озова в тунела. Взривявайки се, взривното устройство рани двама полицаи, като 24-годишна представителка на органите на реда пострада сериозно и претърпя спешна операция.

Организацията категорично се изолира от инцидента и заклейми фена, който си е позволил да хвърли бомбичката, която рани 24-годишната жена. Ето и цялото изявление:

Националният клуб на привържениците остро осъжда и категорично се разграничава от действията на неизвестното лице, решило да хвърли бомбичка на стадиона, която рани полицай, по време на мача с хибридния отбор от Ловеч-Етрополе-София вчера.

Инциденти като този, довел до сериозни наранявания за 24-годишна служителка на жандармерията, не са били и никога няма да бъдат толерирани от организираните привърженици на "Левски" по простата причина, че вредят не само на пряко потърпевшите, но и на собствения ни клуб.

Освен това подобно поведение сериозно подкопава дългогодишните ни усилия да градим отношения с органите на реда, основани на диалог и взаимно разбирателство. Става въпрос за напълно индивидуална проява на малоумна агресия, която засега води до тежки последствия за всички останали, но не и за лично отговорния за нея.

НКП изразява съпричастност с пострадалата служителка на МВР и нейните близки и заявява категоричната си решимост да не допуска подобни опасни действия в Сектор "Б" в бъдеще.

Няма как да носим отговорност за личните решения на всеки отделен привърженик, но призоваваме всички да се придържат към такова поведение преди, по време и след мачовете на любимия ни "Левски", така че да не вредят нито не себе си, нито на околните, нито на клуба!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички