МВР е главният виновник за ранената полицайка на "вечното" дерби


МВР е главният виновник за ранената полицайка на "вечното" дерби
Снимка: МВР

4244 0

Жена-полицай беше сериозно ранена от хвърлена бомбичка от агитката на "Левски" при третото дерби с ЦСКА през тази пролет. Има сериозна опасност за зрението ѝ, като засега лекарите са оптимисти, но окончателно ясно ще стане какво ще е положението след от 3 до 6 месеца.

Този случай е изключително показателен за абсолютната мърлящина, която познаваме под името "Министерство на вътрешните работи". Няма нито един човек на земята, който да ме убеди, че на стадион "Васил Левски" можеш да влезеш със забранен предмет без да бъдеш хванат от полицията при влизането. Вариантите са два – или полицаите получават подкуп, за да си затворят очите, или проверяват така, както баба ви ще провери имате ли порно на компютъра.

Години и години наред отливът на публика от българските стадиони не спира. Не спира, защото футболната продукция е слаба, грозна, отблъскваща и безинтересна, но и защото на стадиона не е безопасно. А не е безопасно, защото държавата или по-точно силовият ѝ репресивен апарат не взема абсолютно никакви мерки!

МВР много добре знае кои са опасните елементи във футболните агитки! Знае ги до един! Това са хора, които не са по затворите само защото правосъдието ни е по-зле и от качеството на първенството ни. За тези хора отдавна е измислен лек – когато има мач, на справка в Районното за 5-6 часа. След като кметицата на "Младост" седя толкова пред Спортната палата с белезници на ръцете, нищо не пречи на МВР да прави същото и с хулиганите.

Вместо това обаче, униформените – с фуражки или без, не мислят за превенция. Къде ти – търсим виновника след като злото е сторено. Но дойде ли ред да се жалват за заплати, са първа писта – много ни е тежко, с толкова пари как да се оправим, много е зле положението.

Като ви е зле – хванете се в ръце и си изринете боклука в системата. Знаете го този боклук много добре – но не ви стиска, а и не ви пука, стига хранилката да е пълна. И допускате такива като човека, обезобразил колежката ви, да я пълнят тази хранилка, защото сте неспособни първо собствената си кочинка да оправите, камо ли да се грижите за реда на дори един футболен мач, какво остава за цяла държава. Слагате по 100 поста и проверки преди мач, но на стадиона цяла България видя какво се случи. Останахте дори без фуражка, че да си я сложите пред срамотиите. Харесва ли ви да е така? Ако отговорът е "да", със сигурност медиите няма да пропуснат поредната порция кръв – защото проливането ѝ в момента е заложено в бъдещата програма на българското футболно хулиганство. И единствено наличието на истинска полиция и държава ще отмени събитието!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички