НКП и тръста алармираха: Над марката "Левски" има запор


НКП и тръста алармираха: Над марката "Левски" има запор
Снимка: БГНЕС

1370 0

Над марката "Левски" (София) е наложен запор. Най-вероятно това се е случило заради невъзможността на клуба да изплати някой от дълговете си. За проблема алармираха от Националния фенклуб на привържениците на "Левски" и Тръст "Синя България" по време на пресконференция днес.

В "Левски" има неща, които остават неясни, покрити. Кой например знае, че върху марката Левски има запор? Тя не може да бъде отдавана, предавана на трети лица? Справка в търговския регистър от 29-и май – ден преди финала – показва точно това", обявиха от двете организации.

Според тях подобни неща са наложили оттеглянето на оставката на членовете на НКП и тръста от Управителния съвет на "Левски". Те са на мнение, че тяхното присъствие там е гарант за съдбата на клуба.

"До голяма степен информацията за изплащаните задължения по лиценза бе изнесена заради нас. Ние искаме одит на всеки 3 месеца. Очевидно през последните години единствените хора, които милеят за развитието на клуба, са феновете", смятат те.

"Искаме 15-те процента, които ни бяха обещани. Искаме да се изпълни всичко това, което сме говорили преди. И понеже сега има неяснота какво се случва, нашето присъствие в Управителния съвет ще бъде гарант за съдбата на клуба. Ние показахме през последните 2 години, че с каквото сме се захванали, сме го направили – юбилей, баскетболното събитие, направихме и 101-годишнината. Нека сега някой да излезе и да обясни защо нямаме работа в клуба. Призовавам феновете в името на нашата цел да засилят своята активност във фенските организации. Тогава, когато сме единни, ще имаме и посока", коментира представителят на "Синя България" Степан Хиндлиян.

Двамата разкриха притеснението си от факта, че откакто техните представители са подали оставките си от УС на клуба, органът не е провеждал заседания.

"Може би някой трябва да отговори защо г-н Батков обяви, че отборът трябва да се върне на своя изконен собственик – феновете, а сега говори за поемане в друга посока. Беше договорено тръст "Синя България“ да поеме мърчандайзинга и медийната политика, но топката се тупка и никой не казва защо това не се случва. Най-логичното обяснение е да има някакво задкулисие. В Левски от прекалено дълго време има прекалено много мистика. Кой има интерес от мистиката, си отговорете вие", допълват феновете.

Владимиров и Хиндлиян коментираха ексцесиите, които предизвикаха част от "сините" фенове след загубения финал за Купата на България.

"Сред привържениците ни има хора от всякакви прослойки. Ако някой от нас поеме ангажимент, че може да контролира емоциите на 15 хиляди човека, които станаха свидетели на това, което се случи в събота, то той е лъжец. На някои хора им дойде повече 6 години без отличие. На стадиона имаше 15 хиляди души, счупените седалки бяха 700", посочиха те.

"Левски е задавал футболната мода, но сега не го прави. Сега управлението му е батак. Ние няма да се молим на никого да ни спасява. Ако в крайна сметка фалираме, ще фалираме", завършиха от НКП и "Синя България".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички