Николай Костов ще се бори с Левски на два фронта: Оцеляване и на терена


Николай Костов ще се бори с Левски на два фронта: Оцеляване и на терена
Снимка: Lap.bg

7043 0

Новият старши треньор на Левски Николай Костов даде първа пресконференция след завръщането си начело на "сините". Той призна, че очаква да бъде подкрепен от отбора и феновете, като подчерта, че е наясно в каква ситуация се завръща.

Освен това Костов сподели имената на хората, които попадат в неговия щаб. Наставникът призна и че е поканил Саид Ибраимов, както и че се надява съвсем скоро да се включи в екипа му.

Щабът на Костов в Левски

"Имам много време, в което да разговарям. Искам да представя екипа, с който ще работя Божидар Митрев – треньор на вратарите, Тимур Скорак – кондиционен треньор, Кирил Настаренков – помощник-треньор. Поканил съм Саид Ибраимов и се надявам в най-скоро време да се включи в нашия екип.

Знам в какъв момент попадам в Левски. Имам предстартово вълнение. Мога да заявя, че поемам цялата отговорност, защото съм имал цялото време на света да мисля и да преценявам и знам каква ми е отговорността. Очаквам да бъда подкрепен от феновете, защото това е много важно за мен. Очаквам да бъде подкрепен и от играчи и от ръководство. Надявам се да имаме добра работна среда

Основната причина да се съглася да дойда в Левски е, че ще се борим на два фронта. Да оцелеем като клуб и да побеждаваме на терена. Много добра селекция е напарвена и отборът има потенциал да се справя с много по-сериозни задачи" - започна Костов.

Новият наставник на "сините" отказа да говори по някои въпроси, но все пак посочи какви ще са целите му. Той коментира и по какъв начин ще играе Левски под негово ръководство.

"Разговорите са продължили толкова, колкото трябва. Не искам да сравнявам това, което е било, с това което е сега. Нека си дадем време и всички тези въпроси ги обсъждаме след време. Най-важното засега е да се запозная с играчите - това е цел номер 1. Наистина се вълнувам от първия ден. Не искам да отклонявам вниманието си към други въпроси, които ще обсъждаме с ръководството.

Схемата на игра зависи от самите трансформации. Вече даже не говорим за схеми в съвременния футбол, тъй като има няколко етапа, в които се развива един отбор. Схемата трябва да бъде такава, че отборът да побеждава. Няма да бъде точно такава схема, каквато е била досега. Философията се променя малко. Отборът трябва да промени малко поведението си, когато владее топката. Трябва да доминираме на полето и трябва да оказваме голямо напрежение върху нашите противници. Това ще бъде моя цел номер 1. Няма как да играем един и същ футбол и да променяме нещата" - заяви той.

За жребия на Левски в Лигата на конференциите

"Сините" ще се изправят срещу победителя от двойката Хегелман (Литва) и Шкупи (Македония) във втория кръг на квалификациите за Лигата на конференциите. Отборът му се размина с грандове като Фенербахче и ПАОК.

"Жребият е много добър, доволен съм от него. Но нека първо си вършим работата. Нека си обърнем внимание на нашата подготовка. Всяка възможност, която имаме, ще я използваме. Бил съм тук и не искам сега да развиваме философии. Нека да мине малко време. Имал съм грешки в предния си период, не можах да се справя с работата тогава. Не искам да сравнявам. Ще запазя проблемите за себе си.

За мен е важно да бъда приет от играчите. Ние с футболистите трябва да извървим не така прост път и да се справяме с трудностите, трябва да побеждаваме. Вие говорите за собственици и публика, а ние трябва да ги караме публиката винаги да ни подкрепя. Това е най-важното за нас" - сподели по темата той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички