Скритата опасност за Левски и Костов в наглед мечтания жребий за Лигата на конференциите


Скритата опасност за Левски и Костов в наглед мечтания жребий за Лигата на конференциите
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

7011 0

Левски имаше най-голям късмет от българските отбори при жребия за втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Сините" ще се изправят срещу победителя от двойката Хегелман (Литва) - Шкупи (Македония), докато ЦСКА излиза срещу Сепси, а ЦСКА 1948 - срещу ФКСБ, оформяйки се дербита по оста България - Румъния.

Имайки предвид, че Левски можеше да срещне и отбори като Фенербахче, ПАОК и Омония, то определено късметът за Николай Костов преди повторния му дебют бе сериозен. Кой обаче изглежда като по-примамлив опонент - Шкупи или Хегелман?

Мечтан жребий за Левски, но има заплаха

От едната страна е македонският Шкупи. Тимът е създаден през 2012 година след сливане на Слога Югомагнат и ФК Албарса, но федерацията в страната не го признава за наследник на първия споменат отбор.

Шкупи печели мечтан първи трофей през 2021/22, когато завършва сезона като първи в местния шампионат. През тази кампания отборът финишира втори с 58 точки - 10 по-малко от шампиона Струга. Със среброто си заслужи участие в Европа. Съставът на Шкупи е оценен на transfermarkt на 5,6 милиона евро.

От другата страна е Хегелман от Литва. И той е създаден през този век (2009 година), като все още няма трофей в историята си. Форматът на първенството е по-различен от стандартния и така заслужи мястото си през сезон 2022/23 в европейските клубни турнири чрез класирането от миналата година.

Тогава Хегелман финишира на четвърто място, което е и най-високото постижение за клуба. През тази кампания тимът не се движи толкова успешно и е със 7 победи и 10 загуби след 17 мача, което го оставя на пето място с 21 точки.

Тук скритата опасност за Левски би могла да бъде фактът, че тимът е в разгара на местното първенство и се очаква да е в доста по-добра кондиция от "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички