Николай Костов посочи минуса на Фабио и допълни: Играта на Левски беше много добра, сигурно е, че новият е много добър


Николай Костов посочи минуса на Фабио и допълни: Играта на Левски беше много добра, сигурно е, че новият е много добър
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

10268 0

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори след поражението с 2:3 от втородивизионния унгарски Вашаш. "Сините" поведоха с 2:0, но допуснаха пълен обрат. През двете полувремена специалистът заложи на два различни състава.

Старши треньорът на Левски Николай Костов

Той призна, че като за първи мач е много долен от играта и от почти всички футболисти, но не и от резултата. Отдаде допуснатия обрат на това, че не е имало добър баланс в двата състава. Освен това разкри, че е завършен първият микроцикъл от подготовката.

Още: Левски стартира 2024-та година срещу унгарския Вашаш - отбор, който е унижавал ЦСКА в Европа

"От резултата не сме доволни, естествено. Играта беше много добра. Като за първа проверка съм доволен от почти всички играчи. Явно нямахме добър баланс в двата отбора, които играха. Видяхте, всички играчи имаха по 45 минути.

Рано е да се правят някакви изводи от тази проверка. С днешния мач завършваме с първи микроцикъл. Играчите бяха в аеробен режим + работа за сила. Нямаше необходимата свежест, за да има и по-добър резултат. Имахме добри взаимодействия, добро позициониране, когато играехме с топката.

Искаме да се върнем на принципите на нашия футбол, на позиционния футбол, който играехме. И през второто полувреме ни се получаваха нещата, но нямахме добрия баланс. Изнемогвахме в защита второто полувреме. Неслучайно получихме три гола. Те дойдоха от наши грешки.

Но това е контролна игра, тези неща ги забелязваме, обръщаме им внимание. Започваме да работим и групово, и индивидуално с играчите, трябва да изчистим всички тези неща" - започна Костов.

Още: "Грешката е моя": Николай Костов съжали за отношението си към изненадващ играч на Левски

Николай Костов посочи минуса на новия в Левски - Фабио Лима

Новото попълнение на Левски Фабио Лима отпътува с тима за Турция

След това той бе запитан за многото млади футболисти на "сините", които получиха шанс за изява, но призна, че е твърде рано да коментира. Отговори и на въпрос за новото попълнение Фабио Лима, за когото сподели, че е сигурно, че е много добър футболист. Все пак каза и че изостава с физическата подготовка.

"Много е рано да говорим за младите. Ще говорим към края на лагера, когато изиграят повече контролни срещи. Взели сме ги, за да играят, ще мога тогава да дам по-индивидуална оценка. Доволен съм, участието им в тренировки е добро.

Фабио Лима е с три-четири тренировки. Последните от тях имаше тактически занимания, в които е длъжен да осмисли това, което говорим. Засега е по-наблюдателен. Не сме били с големи очаквания за първата му среща. Не е в добро физическо състояние, ще бъде с индивидуален план. Рано е да се дават оценки. Едно е сигурно, че е много добър играч. И че е много добър човек" - завърши треньорът пред клубната телевизия. Вижте головете от мача и как точно Левски бе обърнат от Варшаш (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички