Николай Илиев оглави УС на "Левски", обяви амбициозната цел


Николай Илиев оглави УС на "Левски", обяви амбициозната цел

1164 0

Николай Илиев е новият председател на Управителния съвет на Левски, обявиха 'сините" на официалния си сайт. Легендарният бивш играч на тима ще оглави работата на ръководния орган поне до 30 август, когато ще се проведе Общо събрание на акционерите.

Бившият председател на УС Иво Тонев подчерта, че решението му да напусне поста е категорично и не подлежи на обсъждане.

"До провеждане на Общото събрание на 30 август Николай Илиев ще бъде председател на УС на Левски. Аз съм категоричен в решението си да не участвам във взимането на управленски решения в Левски. Има едно изключение, когато ще бъде обсъждан бюджетът на Левски, заедно с двамата мажоритарни акционери ще участвам“, започна Тонев.

"Левски към днешна дата е финансово стабилен и ще продължим да осигуряваме тази стабилност. Затова ще участвам активно при изготвянето на бюджета за следващата година. Благодаря на всички за работата, която свършихме през последната година и половина. Пожелавам успех на Николай Илиев“, добави Тонев.

Николай Илиев от своя страна заяви, че целта пред „сините“ е титла, купа и добро представяне в европейските клубни турнири.

"Искам първо да благодаря на всички членове на Управителния съвет, че ми гласува доверието да бъда председател. Това е голяма отговорност, която аз съм готов да поема. Надявам се да работя, както и Иво Тонев. Надявам се клубът да продължи да е така стабилен финансово като в момента. Надявам се решенията, които ще взимаме, да бъдат най-точните. Целта тази година пред Левски е шампионска титла, Купа и достойно представяне в евротурнирите“, започна Николай Илиев.

"По време на УС разгледахме оставката на Георги Иванов. Бяхме единодушни в гласуването да дадем възможност на Иванов да продължи да се развива, където пожелае. Искам да кажа няколко думи за него. Направих всичко възможно да задържа Иванов в Левски. Рядко се намират професионалисти като него в България, с всички грешки , които е допускал. Няма човек, който не греши. Иванов бе много ценен. Радвам се, че съм работил с него. Пожелавам му успех и се надявам да продължа да работя с него“.

"Първият отбор започва започва на 14 юни. Няколко дни ще има тестове и след това отиват в Правец, където ще изиграят и няколко контроли. Последният ни контролен мач е на 10 юли. Футболистите, на които Петрович ще може да разчита, са 21 на брой. Освен Деса, който подписа договор, преди малко подписахме с Димитър Пиргов. Преговаряме с още няколко играчи, които са чужденци. Няма вмешателство в селекцията на Левски. Преценката е единствено на треньорския щаб“, добави шефът.

"Говорихме и за спортен директор. Обсъждахме имена. Не мога да кажа кога ще назначим такъв. Даде ми се мандат да преговарям с хората, които обсъждахме. Говорихме и за главен скаут, за да може да работи професионално и в тази част“.

"Искам да уведомя всички, че от тук насетне след провеждане на УС, няма да свикваме пресконференции. Информация за взетите решения ще има на клубния сайт“, завърши Николай Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички