Ники Илиев: Левски има нужда от нов собственик, ако Батков не може да се справи


Ники Илиев: Левски има нужда от нов собственик, ако Батков не може да се справи

1461 0

Легендарният защитник и доскорошен член на УС на Левски Николай Илиев излезе от медийното внимание в последните месеци. Въпреки това той е запознат с делата в клуба и думата му тежи. "Меридиан Мач“ потърси Илиев за коментар за всички бурни събития в клуба от последните седмици.

Г-н Илиев, предния път като говорихме с вас коментирахме проекта "Мурсия" в Левски. Испанецът обаче вече го няма...

- Трудно ми е да коментирам това решение. От една страна смятам, че не е правилно да бъде махан така бързо един специалист. Трябваше да му се даде време да работи. От друга страна, не съм вътре в клуба, за да знам какво е показвал. Има хора, които следят спортно-техническия процес, следят това как тренира той. Ако е имало проблем в тренировъчния процес, тогава може да се направи рокада. Но честно да ви кажа ми се струва нелогично треньор от Испания да не води качествена подготовка. Но решението е факт и всички, които обичаме Левски, трябва да застанем зад това спортно-техническо ръководство.

Георги Иванов в момента има пълната власт, а през изминалата седмица от "Герена" си тръгнаха двама играчи и един треньор. Как ще коментирате рокадите след фиаското в Стара Загора?

- Освобождаването на Стефано Кунчев беше правилно. Не бива да се хвърля вината върху един човек, но това, което направи в Стара Загора, беше прекалено. По-големият въпрос, който искам да задам, е защо този човек изобщо е в Левски. Кой реши, че трябва да бъде на "Герена“? Имахме добър вратар, който изпуснахме. Говоря за Мишо Иванов, а вместо това взимаме някакви хора без качества. Какво правеше Кунчев в Левски? С просто око се вижда, че и другият страж (б.р. - Наумовски) не е за този отбор. Същото смятам и за Горан Блажевич. Гледах го на две тренировки като дойде и ми стана ясно, че няма качества. Защо продължават да се допускат такива грешки не знам.

След като се вижда, че има грешка обаче, не е ли по-добре на мига да се поправи?

- Да. Разбира се, че е така. Но пак питам - защо този човек изобщо получи шанс в Левски.

По времето, когато бяхте на "Герена", не е тайна, че на няколко пъти се преговаряше с Димитър Димитров. Едва сега обаче Херо ще се завърне. Доволен ли сте от тази рокада?

- Разбира се. Много ми се искаше, докато бях в Левски, да имах възможността да работя с Херо. Той е най-добрият български треньор и може да постигне много с Левски. Със сигурност ще вдигне отбора, сигурен съм в това. Ходът с привличането му е отличен за Левски.

Той обаче вече бе обвинен, че е постъпил страхливо, отказвайки да дойде веднага...

- Не. Не смятам, че трябва да бъде обвиняван по какъвто и да е начин. Абсурдно е да се говори за страх и липса на морал по адрес на Херо. Аз съм сигурен, че ако го търсят, ще помага още сега. Но е нормално да си направи селекция и подготовка и едва тогава да носи отговорността за това, което ще се случва в отбора. Ситуацията никак не е лека.

Къде ще завари Херо Левски през зимата, когато се завръща?

- Надявам се отборът да се стабилизира. Нещата не са добри, но трябва да си стъпим на краката.

Какво трябва да направи първо Херо, щом стъпи на "Герена“?

- Да работи по селекцията. То се вижда с просто око, че има доста постове, на които Левски има проблеми и трябва да се поправят нещата.

За селекция обаче са нужни пари. През седмицата имаше среща между Тодор Батков и "сини“ фенове, след която се прокраднаха някои страховити данни за финансовото състояние на клуба. Няма пари дори за програмки за мач... Вярвате ли, че е толкова тежка ситуацията?

- Не мога да кажа със сигурност, защото не съм в клуба. Но е ясно, че на Левски му трябва финансова стабилност. Няма как да се прави някакъв проект, без да имаме пари. Нужни са и за школата, и за селекция, и за всичко. Това е Левски, не Долни или Горни Богров, не някой отбор от "В“ група. Левски има нужда от доста пари или просто от нов собственик, ако г-н Батков не може да се справи. Ако тези данни са верни, значи нещата са много, много сериозни и няма как да съм оптимист за бъдещето. Все се надявам обаче, че ситуацията ще се оправи и настоящият спортно-технически екип ще има ресурса да изгради силен отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички