Наско Сираков със специален подарък за личности, оставили трайна следа в историята на Левски (СНИМКА)


Наско Сираков със специален подарък за личности, оставили трайна следа в историята на Левски (СНИМКА)
Снимка: БГНЕС

1582 0

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков се срещна с живата легенда на клуба Стефан Абаджиев. Теко подари на голмайстор №1 на "сините" картина с неговия лик, нарисувана от художника Димитър Цанов.

Портретът е поръчка на Абаджиев и се връчва на личности, оставили трайна следа в историята на клуба.

Още: Един ден, две покани: И "Левски на левскарите" пожела среща с Наско Сираков

Стефан Абаджиев – Теко е един от най-дълго задържалите се футболисти за цялата история на клуба. Играе за "сините" в продължение на 16 сезона – между 1953 и 1968 година. Има 254 мача и 38 гола в А група и 41 мача с 8 гола за купата на страната. През 1952 г. става шампион с юношите на Левски под ръководството на Любомир Петров-Боби.

Трикратен шампион на България (1953, 1965, 1968) и четирикратен носител на Купата на Съветската армия (1956, 1957, 1959, 1967).

Има 27 мача и 1 гол за  националния отбор (1954-1965) и 8 мача за „Б“ националния отбор. През 1969 г. емигрира в Германия, като той е първият български политически емигрант от футболните среди. В Германия играе за Висбаден, във Втора Бундеслига. Завършва треньорска школа в Кьолн. Учи при Хенес Вайсвайлер и Хелмут Шьон. Треньор на Хомбург, Саарбрюкен, Нойкирхен и Валдхоф (Манхайм).  За Левски има 7 мача и 1 гол в турнира за Купата на европейските шампиони.

Само преди ден Наско Сираков имаше пресконференция, на която заяви, че няма никакво намерение да подава на рекет и изнудване за акциите на Левски.

Още: Само в SportLive! Георги Василев – Генерала: Сираков завари финансовата криза в Левски, не я е докарал! Жалко за Етър ВТ

НКП на Левски нарече Наско Сираков "лъжец" и го покани на "левскарски" разговор

Обявен от Сираков за "завършен лъжец" "син" фен го призова на детектор на лъжата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички