Наско Сираков съгласен феновете да избират президента и УС на Левски


Наско Сираков съгласен феновете да избират президента и УС на Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

1535 0

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков е съгласен на структурна промяна в клуба, при която феновете на "сините" сами да избират президента и Управителния съвет. Това разкри бившият председател на тръст "Синя България" Васил Колев. На среща с феновете Сираков е изразил готовност да направи такава промяна, но и има съмнения дали е възможно да се случи юридически.

Ето какво написа Васил Колев на стената си във Фейсбук:

Новината от вчера.

Дискутирахме със Сираков намерението му да преобразува Левски в клуб, в който феновете избират президента, заедно с неговия екип, както е в Байерн или Реал Мадрид. Той имаше съмнение, че не е възможно юридически, изразихме мнение, че е възможно (Числото е така, Левски има подобен акционер също - тръста).

Сираков ще направи консултации и другата седмица ще каже дали ще стане и кога. Ако смята, че не може и не иска - защо, а ако от негова страна няма пречки - би трябвало да се пристъпи възможно най-скоро.

КАК БИ МОГЛО ДА СТАНЕ И КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА?

Създава се сдружение. В него членове са клубните членове (освободени от членски внос), взели карта (ако искат, защото е формален акт) и такива, които станат членове. Сдружението придобива 50%+1 от акциите на клуба. То избира свой председател и Управителен съвет, който процедурно се явява и управляващ екип на клуба.

Формално това слага край на всякакви претенции от всеки. Ако някой иска - събира мнозинство и сменя/кандидатира се, управлява, отчита се и т.н. Според моето мнение е необходимо Сираков да джироса 40%+1 от дяловете си и е логично тръста да джироса на сдружението своите 10%, защото ще е изпълнил чрез това сдружение целта си за структурата на Левски, така че няма нужда да притежава акции.

Аргументи защо е добре за Левски това не мисля точно в този пост да изтъквам, но ще отделя време. Като цяло от присъствалите от ръководството на Левски не чух някакви възражения, напротив - имаше мнения, включително на Павел Колев в подкрепа на структурна реформа. Самият Сираков потвърди, че това му е целта от първия ден, в който е получил акциите.

Всички други дивотии на този фон нямат никакво значение.

А как един от членовете на УС на Левски коментира възможността "сините" да заиграят при аматьорите - четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички