Наско Сираков обвини Иво Ивков за всичко, остава ли вратата за Станимир Стоилов в Левски отворена?


Наско Сираков обвини Иво Ивков за всичко, остава ли вратата за Станимир Стоилов в Левски отворена?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

14900 0

Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, излезе на обещаната пресконференция, свързана с разразилите се жестоки скандали по високите етажи в клуба.

Целта на събитието беше легендата на "сините" да запознае широката общественост със своята гледна точка по въпроса, отвръщайки на сериозните критики по свой адрес.

От казаното от собственика стана ясно, че уволнението на Ивайло Ивков е продиктувано от взимане на решения без съгласуване, докато това на Петър Ганев е станало факт поради блокиране на действията срещу Ивков. Той подчерта, че Станимир Стоилов не е част от проблемите и вратата за него обратно в клуба е отворена по всяко време.

Сираков за Станимир Стоилов

"Правя тази пресконференция за цялата синя общност, направих всичко възможно, за да запазя Мъри на работа в Левски. Извиках го в понеделник, говорихме над един час и му казах, че ще вкараме в Управителния съвет човек от феновете, човек от сдружението. Направих компромис със себе си, като му обещах да оставя Иво Ивков като шеф на правния отдел в клуба. Единственото което поисках, е да остане в клуба на работа, защото мисля, че в Левски се вижда светлина в тунела, но той отказа", сподели Сираков пред медиите и продължи.

Казусът с Иво Ивков и Петър Ганев

"Иво Ивков бе мой избор. Аз го поканих в Левски. Не може да продължи да бъде изпълнителен директор човек, който се държи арогантно с хората, които спасиха Левски, а именно - генералният спонсор на клуба. Ако не беше той, нямаше да има Мъри, защото той е вследствие на това, че аз намерих хора да дадат за 5 години 20 милиона. Вследствие е отборът, който имаме - това е благодарение на Мъри, но всичко се случи заради генералния спонсор. Да оставим настрана арогантното отношение на Ивков към мене, на което е свидетел и Мъри, който дори го накара да ми се извини с половин уста. Той направи опит да ми се извини, но даже не успя да го направи. След това даде пресконференция, на която се разграничи от това в каква посока гледаме двамата. Този факт за мен вече е приключил", каза още той.

Ивков в основата на скандалите?

"Преди 8 месеца един от членовете на УС - представител на генералния спонсор, напусна по ред причини. Първата беше отношението на Иво Ивков към него. Петър Ганев отказа да ми подпише протокол за освобождаването му, за да се назначи нов човек. Не мога да държа хора в надзорния съвет, които блокират работата на клуба и така ще бъде докато съм тук. Нека поясня: Ако Мъри реши да се върне, нека заповяда - вратата е отворена. Ако реши, да води и тренировката утре. Проблеми с Мъри нямам. Няма решение, което нито аз, нито Мъри, нито Ивков, нито генералният спонсор да сме бламирали. Изпълнителният директор направи неща, без да ги консултира с мен, което е неприемливо, но това го оставям настрана", завърши Наско Сираков.

В "сините" среди вече започна да се спряга името на евентуален заместник на напусналия Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички