Бивш нападател на Левски за Рикардиньо: Не е комбинативен, по-лесно ще му е с атаки по крилата и центрирания


Бивш нападател на Левски за Рикардиньо: Не е комбинативен, по-лесно ще му е с атаки по крилата и центрирания
Снимка: Levski.bg

5853 0

Бившият нападател на Левски Михаил Вълчев даде интервю пред "Мач Телеграф", в което коментира последните мачове на "сините" и обърна по-специално внимание на бразилеца Рикардиньо, който вкара дебютните си попадения срещу Хебър Пазарджик в последния кръг.

"Левски игра във всички мачове от началото на пролетта с много агресия. Пресира съперниците си и не им позволява да разиграват топката, да организират атаки. Проблемът в предишните срещи бе липсата на идеи, когато се отнеме топката, както и ситуациите пред противниковата врата. Липсваха попаденията. От три мача - един гол! И то от дузпа срещу Пирин", започна Вълчев.

"Нападателите при всички положения са длъжници. Рикардиньо имаше много рядко контакт с топката. Много малко бяха и пробивите на Роналдо и Уелтън. С Хебър "сините" отново бяха агресивни и действаха с висока преса. Домакините от Пазарджик не стигнаха до вратата на "сините", които бяха много активни по фланговете. Добра игра показаха Уелтън и Роналдо през първото полувреме. Тя пасна на Рикардиньо, който не се движи особено много. Не е комбинативен, но избира правилна позиция и има добро пласиране. Показа също, че може да завършва", изрази мнението си Мишо Вълчев и даде съвет:

"По-лесно ще му е с атаки по крилата и центрирания. Но като цяло Рикардиньо не търси много топката. С Лудогорец я пипна четири пъти, което е много малко. Два пъти с глава и два с крак. Да се надяваме, че вече започва да се адаптира. На този етап имам много въпросителни за неговото представяне и не може да се направи генерална оценка. Въпреки тези две попадения срещу Хебър. Трябва и срещу по-сериозни отбори да реализира, без да обиждам Хебър", каза още 66-годишният бивш нападател на "сините".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Преди Левски - Ботев Враца: Билал Бари раздава автографи, Иво Ивков ще разказва любопитни истории

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички