Емил Велев: Левски е във възход изцяло благодарение на Мъри


Емил Велев: Левски е във възход изцяло благодарение на Мъри

1694 0

Треньорът Емил Велев, който последен изведе Левски до титла - през 2009 година, се изказа оптимистично за "сините" относно предстоящото дерби срещу ЦСКА в първенството. Той вярва, че бившият му тим може да спре още в неделя серията от 8 поредни победи на Стойчо Младенов срещу "сините".

"В този мач са заложени много по-големи неща от точките. Това е сблъсък на чест и преди него никой не си прави тънки сметки. Целта е само една – победа. Това очакват и феновете на двата отбора, като никой не е готов да се задоволи с по-малко. Като цяло обаче в предстоящото дерби Левски няма какво толкова да губи. Напрежението и залогът е в ЦСКА, защото те са единственият реален конкурент на Лудогорец. И ако не успеят да победят, то задачата им за титла става почти невъзможна", заяви Велев пред "Тема спорт".

"Около третото място отборите са събрани много близо един до друг. Разликата между Ботев (Пловдив), Черно море, Левски, Славия, Берое и Локо (Пловдив) е няколко точки и дори грешна стъпка няма да се окаже фатална. Поради тази причина Левски ще излезе в неделя доста по-освободен и се надявам да зарадва феновете. Участието им в тази борба дори е успех, след като в един момент не се знаеше дали ще продължат да съществува като професионален клуб", каза още той.

"Възходът на Левски се дължи изцяло на Станимир Стоилов и всяка серия има своя край. Така че аз вярвам, че ще победим. Личи си почеркът на Мъри в тима. Той накара отборът да играе много дисциплинирано във фаза защита и даде повече свобода на импровизацията в нападение. Но в дефанзивен план Левски играе много компактно и тактически правилно, всички играчи са натоварени с отбранителни действия, а това определено дава спокойствие на Николай Михайлов и защитниците пред него. Тепърва ще виждаме по-силен Левски, защото едва ли някой е очаквал да покаже истинското си лице веднага след подготовката", анализира наставникът. А ето защо според български скаут на Арсенал Левски е с предимство пред ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички