Въпреки фрапантна грешка на Ники Михайлов: Ерата "Костов" в Левски започна с победа над Пирин (ВИДЕО)


Въпреки фрапантна грешка на Ники Михайлов: Ерата "Костов" в Левски започна с победа над Пирин (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

15886 0

Левски успя да победи Пирин с 2:1 в учебна игра на "Герена" в неофициалния дебют на новия си наставник Николай Костов. В герой за тима от София се превърна пък Рикардиньо, който реализира дузпа в последната минута от редовното време.

Приятелската среща започна с гол от съблекалнята. Още в 57-ата секунда Преслав Бачев бе намерен по чудесен начин с подаване от Асен Митков, а първият не се поколеба и от наказателното поле разпечата вратата на Максим Ковальов за 1:0.

Доминацията на "сините" продължи, но в 27-ата минута се стигна до фрапантна грешка на Николай Михайлов, който не успя да улови удар към неговата врата и по този начин кълбото попадна в Даниил Кондраков и той изравни.

През втората част Левски продължи да контролира нещата на терена. В 57' попадение на Ивелин Попов бе отменено поради засада, а пропуски направиха още Уелтън и Рикардиньо. В крайна сметка деветката на "сините" донесе победата на своя тим в самия край, след като успя да реализира дузпа в последната минута от редовното време и да подпечата първата победа на Николай Костов като наставник на тима.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Резултатът в мача бе открит след едва 57 секунди игра. Преслав Бачев се възползва от хубав пас на Асен Митков и с много прецизен удар разпечата Ковальов за 1:0 на "Герена". Доминацията на Левски продължи и след 15-ата минута. Момчетата на Костов разиграваха със спокойствие, но не успяха да стигнат до нещо по-сериозно пред вратата на гостите.

Резултатът обаче бе изравнен в 27-ата минута. Пирин организира бърза атака, която мина през защитата на Левски и Борис Тютюков нанесе удар право в Николай Михайлов, който бе длъжен да улови топката, но не успя да го направи. Кълбото след това попадна в краката на Даниил Кондраков, който простреля вратаря на "сините" за 1:1.

Video edited on Kapwing

Последваха няколко добри възможности за "сините" преди почивката. Първо, Жереми Петрис не успя да засече топка в наказателното поле на "орлетата", а след това пък Антоан Стоянов нанесе силен удар извън наказателното поле, но не успя да затрудни Ковальов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката Николай Костов излезе с изцяло нова единайсеторка на терена. Левски пък продължи да владее инициативата на "Герена". В 57' Ивелин Попов вкара топката в противниковата врата след чудесна атака, но попадението бе отменено поради засада.

В 69-ата минута Джавад ел Джемили проби в наказателното поле на "орлетата", а след това пробва удар, който обаче прелетя над вратата. Четири минути по-късно Рикардиньо бе изведен. Нападателят първоначално пое топката, но бързо бе затворен от защитник на гостите, от който не успя да се освободи и да стреля.

Левски подпечата своя успех в последната минута от редовното време. Уелтън успя да пробие по фланга и да навлезе в наказателното поле на гостите. Бразилецът обаче бе фаулиран и главният съдия веднага отсъди дузпа. Зад кълбото застана Рикардиньо и бе точен от 11 метра, за да оформи крайното 2:1 на "Герена".

СЪСТАВИ

Левски: 13. Николай Михайлов, 33. Хосе Кордоба, 23. Сонко Сундберг, 6. Цунами, 2. Жереми Петрис, 70. Никола Бандев, 27. Асен Митков, 71. Антоан Стоянов, 72. Антон Иванов, 21. Кристиян Йовов, 16. Преслав Бачев

Пирин: 12. Максим Ковальов, 19. Вячеслав Велес, 29. Мартин Бачев, 25. Илиян Костов, 8. Дмитрий Семенив, 77. Васил Христов, 17. Пепси Глезим, 14. Даниил Кондраков, 7. Владимир Медвед, 24. Борис Тютюков, 26. Иван Тасев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Всеки желаещ ще може да посети приятелската игра. Входът ще бъде свободен, а за срещата ще бъде отворен сектор В. От домакините посочиха, че влизането ще става през вход номер 8, както и че той ще бъде отворен в 17:00 часа.

В 18:00 часа ще можете да намерите прикачено видео в този материал, чрез което да наблюдавате целия двубой между Левски и Пирин Благоевград.

Контролата за "сините" идва преди подготвителния лагер, който Николай Костов е предвидил за футболистите. Както е известно, той ще се състои в Правец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички