Левски и Септември (София) не успяха да се победят в контрола на "Герена"


Левски и Септември (София) не успяха да се победят в контрола на "Герена"
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6612 0

Отборите на Левски и Септември (София) не успяха да излъчат победител в приятелска среща на стадион "Георги Аспарухов". Двата тима завършиха при резултат 1:1. Това бе и първата контролна среща на "сините" преди старта на новия сезон.

Левски започна срещата с 11 футболисти, родени в периода 2004-2006 година. Първата част се игра близо 25 минути, като в нея не липсваха положения, но основният акцент бе борбата в средата на терена.

Второто полувреме бе далеч по-интересно. Гостите откриха резултата, преди да са изминали и 60 секунди след подновяването на играта, благодарение на Марио Илиевски, който се разписа с глава. Отговорът на Левски не закъсня и Билал Бари изравни резултата в 37-ата минута след ситуацията.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Срещата започна с преса на "сините". Още в четвъртата минута Ивайло Марков можеше да открие резултата с плътен удар извън наказателното поле, но шутът му бе отразен от стража на гостите. Септември отвърна с положение в 7', но топката мина встрани от вратата на Загоров.  

След 10-ата минута нещата на терена се поуспокоиха. Двата състава търпеливо градяха атаките си, водейки борба за центъра на терена. Ситуации пред двете врати не липсваха, но те не вещаеха сериозна опасност.

Краят на първото полувреме дойде в 25-ата минута, а до неговия край битката за средата на терена продължи и нямаше по-сериозен момент.

*Девет промени в състава на Левски преди началото на втората част. В игра се появяват: Пламен Андреев, Келиан ван дер Кап, Роналдо, Хосе Кордоба, Вендерсон Цунами, Ивелин Попов, Уелтън, Анте Блажевич и Билал Бари. 

*Доста промени и за Септември. Асен Георгиев, Мартин Стоянов, Марио Илиевски, Мартин Стойчев, Димитър Шейтанов влязоха в игра.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: 

Втората част започна по страхотен начин за гостите. В 26' Марио Илиевски откри резултата, след като засече центриране на Мартин Стойчев отдясно. 0:1 за Септември.

В 31-ата минута Роналдо можеше да открие головата си сметка с екипа на Левски, но ударът на бразилецът бе неточен. Три минути по-късно новото попълнение на Левски вкара, но голът бе отменен поради засада на Ивелин Попов, който подаде на Роналдо.

В крайна сметка, "сините" се добраха до гол. Ивелин Попов изведе Билал Бари в ситуация един на един с вратаря на гостите Шейтанов и не сгреши. Левски изравнява, 1:1.

След 40' двата отбора се втурнаха да търсят гола. Пред Симеон Александров се откри перфектната възможност да върне преднината на гостите. Младият футболист се измъкна от защитата на Левски и се озова в ситуация 1 на 1 с Пламен Андреев. Ударът му обаче мина встрани. 

В следващата атака Уелтън проби добре на фланга и подаде топката около точката на дузпата за своя сънародник Роналдо, който обаче пропусна ситуацията.

Стартови състави:

Левски: Загоров, Дадаков, Андонов, Динев, Божилов, Стоянов, Митков, Бачев, Иванов, Марков, Рупанов.

Септември (София): Илиев, Миланов, Зоров, Атанасов, Ачков, Рамадан, Маринов, Пешов, Петров, Александров, Божинов

Преди срещата

За футболистите на Станимир Стоилов това ще е първа контрола и мач (макар и неофициален), след като загубиха от Лудогорец в последния кръг на Първа лига за сезон 2021/2022. От тогава Левски успя да попълни редиците си с трима нови футболисти, които по всяка вероятност ще вземат участие в проверката, а това са - Ивелин Попов, Роналдо и Анте Блажевич. 

От друга страна, Септември вече изигра два мача и даде сериозна заявка за Елита, след като победи Пирин (Благоевград) и Струмска слава (Радомир). Припомняме, че в редиците на отбора е бившия вече футболист на "сините" - Димитър Костадинов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички