Роналдо се развихри за 3 минути и донесе първа победа на Левски в контролите


Роналдо се развихри за 3 минути и донесе първа победа на Левски в контролите
Снимка: Velizar Eremiev - ChoCho / LAP.bg

6392 0

Столичният гранд Левски победи отбора на Пирин Благоевград с 2:1 във втората си контрола от лятната подготовка на тима. Двубоят се изигра на стадиона в Самоков, където новото попълнение на "сините" Роналдо се развихри в самото начало на срещата и вкара два гола за три минути. Красимир Станоев пък отбеляза попадението за Пирин.

След само три минути игра Левски откри резултата в Самоков. Ивелин Попов и Билал Бари направиха бързо двойно подаване, а след това 10-ката на "сините" пусна извеждащ пас за Роналдо в наказателното поле, който с прецизен удар се разписа във вратата на стража Марио Кирев - 1:0!

Три минути по-късно Левски удвои преднината си. Анте Блажевич овладя топката по десния фланг, откъдето центрира перфектно в наказателното поле за Роналдо, който се извиси във въздуха и засече с глава в мрежата на Пирин - 2:0!

В следващите минути Пирин срещна сериозни трудности да изнесе играта в по-предни позиции, но постепенно започна да поглежда по-смело към противниковата врата. В 30-ата минута Андрей Йорданов опита нещо средно между центриране и удар към вратата на Левски, който бе изчистен на голлинията от Цунами.

В 39-ата минута Пирин върна едно попадение. След бързо изпълнено статично положение "орлетата" успяха да изненадат футболистите на Левски. Красимир Станоев пое топката и се нагласи за удар от дистанция, който мина през куп играчи, които пък ограничиха видимостта на Пламен Андреев. Топката мина между краката му, за да влезе в мрежата - 2:1!

Втората част започна в по-спокойно темпо и без сериозни опасности пред двете врати. След около час игра подаване на Сонко Сундберг назад към вратаря Андреев за малко да доведе до комичен автогол, но "сините" се разминаха с корнер. Малко след това Станимир Стоилов извърши пет смени в състава си.

Пирин изглеждаше далеч по-добре в последните минути на мача, когато Левски не успяваше да пробие отбраната им толкова лесно. На свой ред "орлетата" организираха няколко опасни атаки, които обаче се увенчаха с неуспех в заключителната фаза.

След три дни Левски ще играе контрола и с отбора на северномакедонския Академия Пандев - двубой, който ще бъде в чест на 80-годишнината от рождението на клубната легенда Георги Соколов.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: 1. Андреев (к), 21. Блажевич, 23. Сундберг, 5. Ван Дер Каап, 6. Цунами, 30. Кръстев, 27. Митков, 10. Попов, 18. Роналдо, 17. Уелтън, 19. Бари

Пирин: 76. Кирев, 6. Попев, 5 Бодуров, 38. Дюлгеров, 3. Занев, 7. Янчев, 31. Станоев, 76. Василев, 71. Йорданов, 29. Костов, 9. П. Йорданов

ПРЕДИ МАЧА

Левски започна лятната си подготовка с равенство 1:1 срещу Септември София на стадион "Георги Аспарухов". Пирин пък вече има две контроли зад гърба си - загуби от Септември с 1:3 и от ЦСКА 1948 с 0:3.

Станимир Стоилов вече може да разчита на всички играчи на Левски, след като в тима се завърнаха и националите на "сините". В клуба има и няколко нови играчи, които тепърва ще се вписват в играта на отбора.

На 25 юни (събота) Левски ще играе контрола и с отбора на северномакедонския Академия Пандев - двубой, който ще бъде в чест на 80-годишнината от рождението на клубната легенда Георги Соколов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички