Мъри Стоилов: Левски не бива да зависи от един човек, феновете ще са коректив


Мъри Стоилов: Левски не бива да зависи от един човек, феновете ще са коректив

1563 0

Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов сподели своето мнение за проблемите в Левски, за ръководството на Тодор Батков и защо не е готов да прави компромиси в името на тима от "Георги Аспарухов" пред "Дарик".

Ето какво каза той:

Възможните модели на управление на Левски

"Моделите са няколко. Като при нас – частни клубове с богати собственици, другият – клуб, който да е на привържениците или обществен с борд на директорите, членски карти като Барселона, където се избира за няколко години, като Байерн Мюнхен с широк изпълнителен съвет. Румениге казва, че най-важният човек в отбора е треньорът".

Левски по негово време

"Винаги ще си бъда от Левски. Аз съм си левскар, опитвал съм се да си работя по най-добрия начин, където работя."

"Имам ревност, дотолкова, колкото мисля, че Левски досега можеше да е в Шампионската лига още 3-4 години. По моето време Левски беше клуб, който печелеше. Тогава печелеше над 35 милиона."

"Не можем да зависим от един човек. Ако трябва да съм честен, като започнах, освободихме 15 души, скъпоплатените, и взехме 6 юноши на лагер. Първият трансфер бе изкуственото игрище."

"Имахме спортен директор, треньор, управителен съвет. И всичко се развали в деня, в който бе решено да бъдем уволнени. Много се притеснявам от деня, в който собственикът ще каже, аз карам влака. Аз съм сигурен, че феновете ще са добър коректор, за да върви добре клубът."

"Част от хората се срамуват да говорят за успехите, които сме постигнали. Всичко след това е било анти Мъри и анти Наско Сираков. Те не искат да си спомнят, даже хора, които са участвали."

Невъзможното завръщане

"Единствените условия са ми били да има успех. Едно от условията беше Сираков да бъде там. Може би аз не съм много приятен и не съм много послушен. Аз винаги съм влизал в конфликт в името на Левски."

"Аз не съм правил компромиси в името на Левски. На мен не ми е било приятно да пращам Илиян Стоянов да гледа видео, не ми е било приятно да обяснявам на Георги Иванов - Гонзо защо трябва да играе Домовчисйки, защото е бил по-конвертируем.

"Една от причините (да откажа, а треньор да стане Пепе Мурсия, б.р.) беше, че собственикът на Ботев не ме пуска, друга - действия на Тодор Батков. Аз имам доказателство, знам той какви неща е говорил за тези хора, които сега се връщат и какви е говорил за мен пред тях. Аз не мога да съм двуличник. Този човек ме искаше да му прикрия провала. По-добре да съм обикновен фен, отколкото да съм в слугинажа там. На 100-годишнината единственият, който не слезе долу, е собственикът. За какво говорим?"

Отношенията с Гонзо

"От доста време не сме се чували (с Гонзо б.р.). Не сме си развалили отношенията. Тънкообидни са всички.

Управлението на Левски

"Сам човек не може да успее. Трябват фигури. Нас са ни помогнали Васил Методиев, Руси Гочев, Емил Спасов...всеки от тези хора да му се намери най-точното място за работа в Левски. Не може всеки да е директор и да е треньор."

"За жалост явно не е бизнес, няма бизнесмен, който да изгони най-добрите си мениджъри. Ако Левски беше продължил в тези темпове, аз не казвам, че аз трябваше да съм треньор, но следващият да продължи тази линия и да надгради. При нас имаше и двете, една година сменихме отбора по негово желание. За да ходи сега Жоазиньо да играе в Краснодар."

"Присъствието на феновете е голяма застраховка за стратегия и план. На мен ми се смяха на План 2007, но ние го преизпълнихме и по-рано. Хората, които имат талант, да си стиснат ръцете. На 100-годишнината мотото беше обединение".

"Той вижда, че не може да се справя. Виновен е чисто мениджърският екип. Той взима еднолично решения. Ако фенклубът застане зад този управителен съвет, тогава собственикът няма да взема еднолични решения. Трябва да се направи така, че да не дава толкова пари, а перото, от което Левски може най-много да печели, е млади футболисти, евротурнири и фенска маса."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички